Çevreci araca sigorta indirimi arttı

Trafik sigortalarında araç teminat limiti 50 bin TL'den 100 bin TL'ye, kaza başına teminat 100 bin TL'den 200 bin TL'ye yükseltildi. Çevreci araçlara verilen indirim yüzde 10'dan 20'ye çıktı.

Temmuz ayından itibaren yüzde 25 zam gelen zorunlu trafik sigortasında teminatlar da yüzde 10 oranında yükseltildi. Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) tarafından yapılan açıklamaya göre araç rayiç değerleri ve hasar maliyetlerinde yaşanan gelişmeler dikkate alınarak zorunlu trafik sigortası asgari teminat limitlerinin 2 katına çıkarıldığını bildirdi. Yapılan yönetmelik değişikliği ile 1 Temmuz 2022'da itibaren uygulanmak üzere, zorunlu trafik sigortaları kapsamında karşılanan maddi zararlar için geçerli araç başına uygulanan teminat limiti 50 bin TL'den 100 bin TL'ye, kaza başına uygulanan teminat limiti ise 100 bin TL'den 200 bin TL'ye yükseltildi. Ayrıca, yapılan teminat artışı ile birlikte, sağlık giderleri ile sakatlanma ve ölüm teminat limitleri ise 500 bin TL'den 1 milyon TL'ye yükseltildi.

ÇEVRECİYE DESTEK % 20

Ayrıca, hibrit ve elektrikli çevreci araçlara verilen destek de yükseltildi. SEDDK, "İklim değişikliğine karşı mücadele kapsamında kararlı adımlar atıyoruz. Çevreci araçların yakıt cinsine ve emisyon değerlerine göre indirim veya artırım uygulama yetkisi yüzde 10'dan 20'ye yükseltildi. Uygulama yakında başlayacak" açıklaması yaptı.

MALİYETLER YÜZDE 89 YÜKSELDİ

Uygulamayı desteklediklerini belirten Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Genel Sekreteri Özgür Obalı," Hasar maliyetleri yüzde 89 arttı. Düzenleme yapılması zorunluluk halindeydi" dedi.