Serdar Ortaç'tan Cansu Dere itirafı! Cansu Dere kaç yaşında, kimdir?

Serdar Ortaç Cansu Dere itirafı magazin gündemine bomba gibi düştü. Serdar Ortaç yaptığı açıklamada ''Cansu Dere'ye platonik aşıktım'' dedi. Ortaç, 'Nehir Gözlüm' şarkısını Cansu Dere'ye yazdığını açıkladı. Cansu Dere ile ilgili aramalar hız kazandı. Peki, Cansu Dere kaç yaşında, kimdir?

Serdar Ortaç'tan Cansu Dere itirafı geldi. Serdar Ortaç katıldığı bir programda bir itirafta bulundu. Serdar Ortaç, Cansu Dere'ye yıllar önce platonik aşık olduğunu söyledi. Cansu Dere ile ilgili aramalar hız kazandı. Peki, Cansu Dere kaç yaşında, kimdir?

CANSU DERE KAÇ YAŞINDA, KİMDİR?

Cansu Dere, 14 Ekim 1980 tarihinde Ankara'da doğdu. Anne tarafından İzmirli ve Selanik kökenli olan başarılı oyuncu baba tarafından Bulgaristan kökenlidir. Orta öğreniminin sonuna kadar İzmir'de eğitim alan Dere, üniversite eğitimine İstanbul Üniversitesi Arkeoloji Bölümünde başladı.

2000 yılında Kanal D Miss Turkey yarışmasına katılan Cansu Dere, yarışmada 3. Türkiye güzeli oldu ve profesyonel mankenlik yapmaya başladı. Mankenliğe ağırlık vermesiyle, lisans eğitimini yarıda bıraktı ve ardından Hakan Yıldırım, Cengiz Abazoğlu, Ümit Ünal, Evrim Timur, Arzu Kaprol, Bahar Korçan ve Dilek Hanif gibi ünlü moda tasarımcılarının defilelerinde yer almaya başladı. İTKİB'in tüm yurt dışı organizasyonlarında Türkiye'yi temsil eden Cansu Dere, 2002 ve 2003 yılları arasında Paris'te çeşitli defilelere katıldı ve çeşitli önemli fotoğrafçılarla çalışmalar yaptı.

2000 yılında televizyon dünyasına da adım atan Cansu Dere, ilk sunuculuk deneyimini Kanal D'de yayınlanan Çocuk ve Müzik isimli programla kazandı. Bu programdan sonra 2004 yılında Show TV'de yayınlanan Türkiye'nin Yıldızları isimli yarışma formatındaki programı sunmaya başladı. Arrdından NTV'de yayınlanan Life Style Moda programında sunuculuk yapmaya başladı ve bu dönemde aynı zamanda editörlük görevini de üstlendi. 2005 yılında yeniden NTV'de yayınlanan N Moda programının sunuculuğunu icra etmeye başladı.

CANSU DERE'NİN OYUNCULUK KARİYERİ

Cansu Dere kendisi için yeni bir alan olan oyunculuğa ilk adımını 2004 yılında Hilal Saral'ın yönettiği Metroo Palas isimli diziyle attı. Dere, bu dizide Nazan karakterine hayat verdi. Daha sonra yçnetmenliğini Türkan Derya'nın üstlendiği Alacakaranlık dizisinde Irmak Bozoğlu karakteriyle yer aldı. Başarılı oyunculuğuyla kendisini kanıtlayan Cansu Dere 2005 yılında Zeynep Günay Tan'ın yönettiği Güz Yangını dizisindeki Ceylan rolüyle dikkatleri üzerine topladı.

Yine aynı dönemde Çağan Irmak'ın çektiği TV filmi formatındaki Kabuslar Evi filminde köylü Esma karakterini canlandırdı. 2006-2008 yılları arasında döneminin sevilen dizisi Sıla'da Mehmet Akif Alakurt ile başrolü paylaştı. Başroldeki başarılı oyunculuğuyla popülerliğini arttırmaya başlayan Dere, hayat verdiği Sıla karakteri ile hayran kazanmaya başladı. 2007'de sevilen oyuncu Kenan İmirzalıoğlu ile birlikte rol aldığı dönem filmi Son Osmanlı Yandım Ali'de Defne karakterini oynadı. Bu dönem filmi, 1 milyonun üstünde seyirci tarafından seyredildi.

2009 yılında, senaryosu Onur Ünlü tarafından yazılan ve yönetmenliğini Taner Elhan'ın üstlendiği Acı Aşk isimli filmde seyirciyle buluştu. Bu filmde Halit Ergenç, Songül Öden ve Ezgi Asaroğlu ile başrolleri paylaşan Cansu Dere, filmde Oya adındaki fotoğrafçıyı oynadı.

2009 yılında hem çekildiği döneme em de yıllar sonrasına damgasını vuran Ezel dizisinde Eyşan rolü ile yer alan oyuncu, daha da ünlendi. Bu dizide Tuncel Kurtiz, Kenan İmirzalıoğlu gibi isimlere eşlik etti. Yine 2009 yılında Totally Spies: Casus Kızlar Her Şey Nasıl Başladı? isimli filmde yer alan Alex ve Mandy karakterlerini seslendirdi. 2010'da Yahşi Batı filminde Mary Lou olarak yer aldı.

CANSU DERE'NİN ROL ALDIĞI DİZİ VE FİLMLER

2004 Metro Palas Başrol

2005 Alacakaranlık Yardımcı Karakter

2005 Avrupa Yakası Konuk Oyuncu

2005 Güz Yangını Başrol

2006-2008 Sıla Başrol

2006 Kabuslar Evi: Takip Yardımcı Karakter

2007 Son Osmanlı Yandım Ali Başrol

2009 Acı Aşk Başrol

2009 Casus Kızlar Seslendirme

2009-2011 Ezel Başrol

2010 Yahşi Batı Yardımcı Karakter

2010 Altın Kızlar Konuk Oyuncu

2011 El Yazısı Başrol

2011 Behzat Ç. Başrol

2016 Anne Başrol

2020 Sadakatsiz Başrol