Çam ve Sakura'nın pandemi başarısına ‘Japonya nişanı'

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi, Rönesans Holding Başkanı Dr. Erman Ilıcak, Japonya İmparatoru Naruhito tarafından ‘Altın Işıklar, Yükselen Güneş Nişanı ve Boyun Bağı' ile taltif edildi.

Türkiye'de sıkça görülen, dayanıklı ve uzun ömürlü 'çam' ile Japonya'da yeniden doğuşu simgeleyen 'sakura'dan ismini alan Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nin pandeminin en yoğun olduğu dönemde hızla tamamlanması, Türkiye ile Japonya arasındaki işbirliğinin güçlendirilmesi ve dostluğun geliştirilmesi yönünde sergilediği çabalardan ötürü Rönesans Holding Başkanı Dr. Erman Ilıcak, Japonya İmparatoru Naruhito tarafından 'Altın Işıklar, Yükselen Güneş Nişanı ve Boyun Bağı' ile taltif edildi.

STATÜNÜZ ARTIYOR

Ilıcak, "Türk-Japon iş ortaklığının gurur abidelerinden Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde, maneviyatı yüksek bu ödülü alıyor olmak benim için tarif edilemez bir mutluluk. 2.5 yılı biraz aşan bir sürede bu projeyi hayata geçirmeyi başardık" dedi. Japonya Başbakanı Özel Danışmanı Isao İijima da, Türkiye'nin uluslararası statüsünün her geçen gün daha da arttığına dikkat çekerek, "Rönesans Holding, son zamanlarda Japon firmalarıyla birlikte iş alanını genişleterek ileri tıp ve Orta Asya bölgesindeki yatırımlarıyla müthiş ilerleme kaydediyor" dedi. Sojitz CEO'su Masayoshi Fujimoto da, Rönesans ile partner olarak beraber ilerlemekten gurur ve mutluluk duyduklarını kaydetti. Pandemide umut ışığı olan Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi, Mayıs 2020'den bu yana hizmet veriyor. Avrupa'nın en büyük hastanesi unvanına sahip olan dev kompleks, olası bir depremde dahi kesintisiz hizmet verilebilmesini sağlayacak şekilde tasarlandı.