Bursa iftar ve imsak saatleri 2022! Bursa sahur ve imsak vakti saat kaçta? İşte Diyanet imsakiyesi...

Mübarek Ramazan ayı 2 Nisan Cumartesi günü başlıyor. Ramazan ayının başlamasıyla beraber Bursa imsak vakitleri de oruç tutacak kişiler tarafından büyük önem kazandı. Nefis ve beden terbiyesi yapıp açın halinden anlamak, fakir ve yardıma muhtaç kimselere hayırlarda bulunmak gibi önemli ibadetlerin yapıldığı Ramazan ayı Müslümanlar için en hayırlı aydır. İşte Bursa imsak ve iftar vakitleri 2022...

Ellerin semaya açıldığı, bereket ve bolluğun sofralara yayıldığı Ramazan ayı 2 Nisan Cumartesi günü başlıyor. Bursa iftar vakitleri de ilk iftar saatini merak edenler tarafından merak ediliyor. Bursa Ramazan imsakiyesi Diyanet tarafından yayınlandı. Uzun süre aç kalıp da ezan vaktini bekleyenler için Bursa iftar ve imsak vaktine haberimizden ulaşabilirsiniz.

BURSA İMSAK VAKTİ 2022

Bursa'da ilk sahur için imsak vakti 2 Nisan Cumartesi gecesi saat 05:13 olarak açıklandı.

BURSA İFTAR VAKTİ 2022

İlk orucunu 2 Nisan Cumartesi akşamı açacak Bursalılar için iftar vakti saat 19:35 olarak yayınlandı.

BURSA İMSAKİYESİ 2022 İÇİN TIKLAYIN

RAMAZAN AYI İLE İLGİLİ HADİS VE AYETLER

Ey iman edenler! Allah'a karşı gelmekten sakınmanız için oruç, sizden öncekilere farz kılındığı gibi,size de farz kılındı. (Bakara Suresi 183)

"Oruçlu iken çirkin konuşmayın! Birisi size sataşırsa, "Ben oruçluyum." deyin. (Buhari, Savm, 9)

"Şurası muhakkak ki, Oruçlunun iftarını açtığı zaman reddedilmeyen makbul bir duası vardır" (Beyhaki)

Kim Allah rızası için bir gün oruç tutarsa, Allah onu yetmiş sene Cehennem ateşinden uzaklaştırır. (Camiüs Sağir)

"Oruç, sayılı günlerdedir. Sizden kim hasta, ya da yolculukta olursa, tutamadığı günler sayısınca başka günlerde tutar. Oruca gücü yetmeyenler ise bir yoksul doyumu fidye verir. Bununla birlikte, gönülden kim bir iyilik yaparsa (mesela fidyeyi fazla verirse) o kendisi için daha hayırlıdır. Eğer bilirseniz oruç tutmanız sizin için daha hayırlıdır." (Bakara Suresi 184)

"Bunlar, tövbe edenler, ibâdet edenler, hamdedenler, oruç tutanlar , rükû' ve secde edenler, iyiliği emredip kötülükten alıkoyanlar ve Allah'ın koyduğu sınırları hakkıyla koruyanlardır. Mü'minleri müjdele". (Tevbe Suresi 112)

Oruçlu için iki sevinç vardır: Biri, orucu açtığı zamanki sevincidir; diğeri de Rabbine kavuştuğu zamanki sevincidir. (Buhari, Savm, 2)