Burçlar değişti mi, yeni burçlar neler oldu? NASA'dan burç açıklaması!

Eksenel devinim olgusundan dolayı Dünya'dan görülen yıldızların 3 bin yıl öncesine göre farklı konumda olduğu belirtiliyor. Bu da burçları oluşturan takımyıldızlarının da hareket ettiği anlamına geliyor. Başka bir deyişle binlerce yıl önce hayatımıza giren burçlar söz konusu değişiklikten dolayı değişmiş durumda. NASA'nın yayınladığı bir blog yazısına dayandırılan haberlere göre burçların tarihi değişti.

Son günlerde burçlar hakkında yeni bir iddia gündeme geldi. NASA'nın yayınladığı bir blog yazısına dayandırılan haberlere göre burçların tarihi değişti. Bunun yanı sıra bir tane yeni burç eklendi. Eksensel devinimden dolayı Dünya'dan görülen yıldızlar 3 bin yıl öncesine göre çok farklı konumlarda olduğu belirtiliyor. Bu da burçları oluşturan yıldızların hareket ettiğini ifade ediyor.

BURÇLAR DEĞİŞTİ Mİ?

NASA'nın resmi sitesinde geçtiğimiz yıllarda bu açıklamalara benzer bir makale yayınlanmıştı. Makalede konunun bilimi kapsamamasına rağmen, fakat kapsasaydı Dünya'nın ekseni değiştiği için burçlar da değişti ifadesi ortaya atılmıştı.

Bu iddiaya göre, yeni durumda 12 yerine 13 burç ortaya çıkıyor.

YENİ BURÇLAR NELER?

İşte bu iddiaya göre değişen burçlar...

KOÇ: 18 Nisan - 13 Mayıs

BOĞA: 13 Mayıs - 21 Haziran

İKİZLER: 21 Haziran - 20 Temmuz

YENGEÇ: 20 Temmuz - 10 Ağustos

ASLAN: 10 Ağustos - 16 Eylül

BAŞAK: 16 Eylül - 30 Ekim

TERAZİ: 30 Ekim - 23 Kasım

AKREP: 23 Kasım - 29 Kasım

YILAN: 29 Kasım - 17 Aralık

YAY: 17 Aralık - 20 Ocak

OĞLAK: 20 Ocak - 16 Şubat

KOVA: 16 Şubat - 11 Mart

BALIK: 11 Mart - 18 Nisan