Bugün Ramazan'ın kaçıncı günü? 27 Nisan bugün orucun kaçıncı günündeyiz?

Ramazan Bayramı için geri sayım başladı. Bu hafta sonu pazar günü bayram arifesi idrak edilecek. Ramazan ayının büyük bir çoğunluğu geride kaldı. Vatandaşlar bugün kaçıncı orucu tuttuğumuzu ve geriye kaç gün kaldığını öğrenmek istiyor. Peki, Bugün Ramazan'ın kaçıncı günü? 27 Nisan bugün orucun kaçıncı günüdür?

Ramazan ayının büyük bir çoğunluğu geride kalırken, bayrama da az bir süre kaldı. Mübarek Ramazan ayı bu sene 2 Nisan'da başlamıştı. 1 Nisan'ı 2 Nisan'a bağlayan gece ilk sahura kalktık. Vatandaşlar bugünün kaçıncı gün olduğunu merak ediyor. Peki, bugün Ramazan'ın kaçıncı günü? 27 Nisan bugün orucun kaçıncı günüdür?

BUGÜN RAMAZAN'IN KAÇINCI GÜNÜ?

Bugün Ramazan ayının 26. günüdür. 27 Nisan 2022 tarihi, Diyanet'in yayınladığı takvime göre Hicri 1443 yılı Ramazan ayının 26. günündeyiz. Ramazan ayının bitmesine ise 4 gün kaldı.

RAMAZAN AYI ÖNEMİ NEDİR?

Öncelikle kutsal kitabımız olan Kuran-ı Kerim, Ramazan ayında indirilmeye başlandı. Bu sebeple bu ayın dinimizde önemi büyüktür. Öte yandan Ramazan ayında oruç tutulmaktadır. Oruç; imsak ve akşam ezanları arasında bir şey yenilip içmeyerek, kötü davranışlardan uzak durarak yapılır.

Mübarek Ramazan ayı, çok şereflidir. Bu ayda yapılan, nafile namaz, zikir, sadaka ve bütün nafile ibadetlere verilen sevap, başka aylarda yapılan farzlar gibidir. Bu ayda yapılan bir farz, başka aylarda yapılan yetmiş farz gibidir. Bu ayda bir oruçluya iftar verenin günahları affolur. Cehennemden azat olur. O oruçlunun sevabı kadar, ayrıca buna da sevap verilir. O oruçlunun sevabı hiç azalmaz.

Bu ayda, emri altında bulunanların, işlerini hafifleten, onların ibadet etmelerine kolaylık gösteren âmirler de affolur, Cehennemden azat olur. Ramazan-ı şerif ayında, Resulullah, esirleri azat eder, her istenilen şeyi verirdi. Bu ayda ibadet ve iyi iş yapabilenlere, bütün sene bu işleri yapmak nasip olur. Bu aya saygısızlık edenin, günah işleyenin bütün senesi, günah işlemekle geçer.

KADİR GECESİ NE ZAMAN?

2022'de 27 Nisan tarihinde idrak edilecek olan Kadir Gecesi, 27 Nisan akşamı teravih namazının ardından başlar ve gecenin geç saatlerine kadar devam eder

RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Ramazan Bayramı Arifesi- 1 Mayıs 2022 Pazar

Ramazan Bayramı 1. Gün- 2 Mayıs 2022 Pazartesi

Ramazan Bayramı 2. Gün- 3 Mayıs 2022 Salı

Ramazan Bayramı 3. Gün- 4 Mayıs 2022 Çarşamba