24 Aralık hangi illerde okullar tatil? Bugün okullar tatil mi? (Trabzon, Zonguldak, Sinop, Artvin...)

Yoğun kar yağışları nedeni ile il ve ilçe valiliklerinden kar tatili açıklamaları gelmeye devam ediyor. 24 Aralık Cuma günü hangi illerde okulların tatil olduğu merak ediliyor. Bugün bazı il ve ilçelerde eğitime 1 gün ara verildi. Böylece hafta sonunun gelmesi ile birlikte öğrenciler 3 gün tatil yapacaklar. Peki, 24 Aralık hangi illerde okullar tatil?

Bugün okullar tatil mi? sorusunun yanıtı milyonlarca öğrenci ve veli tarafından araştırılıyor. Kar yağışının etkili olduğu bölgelerde kar tatili haberleri gelmeye devam ediyor. Peki, 24 Aralık hangi illerde okullar tatil? İşte açıklama yapılan o iller...

BUGÜN OKULLAR TATİL Mİ?

Bugün 24 Aralık cuma günü bazı il ve ilçelerde yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeni ile okullarda eğitime 1 gün ara verildi. Bu iller arasında Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Zonguldak, Ordu ve Sinop yer alıyor.

GİRESUN'DA BAZI İLÇELERDE OKULLAR TATİL

Giresun'un doğu ilçelerinde etkili olan yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle 7 ilçede köy okulları ile taşımalı eğitime bir (1) gün ara verildi.Meteorolojik verilere göre olumsuz hava şartları ve buzlanmanın devam etmesi beklendiğinden; Çanakçı, Espiye, Eynesil, Görele, Keşap, Tirebolu ve Yağlıdere ilçelerinde, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu tarafından 24 Aralık Cuma günü köy okullarında eğitim öğretime 1 (bir) gün ara verilmesine karar verilirken, taşımalı eğitim gören öğrencilerde 1 (bir) gün izinli sayılacak.

Alınan karar gereğince;Çanakçı ilçe genelinde (Köyler dahil) 24 Aralık Cuma günü Örgün ve Yaygın eğitimde eğitim öğretime 1 (Bir) gün süreyle ara verilmiştir.Keşap, Espiye (Soğukpınar Beldesi dahil), Yağlıdere, Tirebolu, Görele (Çavuşlu Beldesi dahil) ve Eynesil ilçelerinde ki köy okullarında eğitim öğretime 24 Aralık Cuma günü 1 (gün) süreyle ara verilmiştir.Bu ilçelerin (Çanakçı hariç) merkezlerinde bulunan okullarımızda ise eğitim öğretime devam edilecek olup, Taşımalı Eğitim kapsamındaki öğrencilerimiz ise 1 (bir) gün izinli sayılacaklardır.

ZONGULDAK'TA OKULLAR TATİL

Zonguldak Valiliğinden yapılan açıklamada, yoğun kar yağışının gece geç saatlerinden itibaren don ve buzlanma olayı ile ulaşımda meydana getireceği aksamalar nedeniyle eğitime bir günlüğüne ara verildiği kaydedildi.

İl merkezi, merkeze bağlı belde ve köylerdeki taşıma kapsamındaki ilk ve orta dereceli okullarda, özel eğitim kapsamındaki okullar da 24 Aralık Cuma günü bir eğitim öğretime ara verildiği belirtildi. Bu süre zarfında engelli ve hamile kamu çalışanlarının da idari izinli sayılacağı belirtildi.

Çaycuma İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baş yaptığı açıklamada, "Yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle ilçemizde 24 Aralık Cuma günü taşımalı eğitimle beraber köy okullarımızın tamamında eğitim öğretime bir gün ara verilmiştir " dedi.

SİNOP'TA BAZI İLÇELERDE OKULLAR TATİL

Sinop'ta kar yağışı dolayısıyla bazı ilçelerde okullar bir gün daha tatil edildi.

ORDU MESUDİYE'DE OKULLARA 1 GÜN ARA

Ordu'nun Mesudiye ilçesinde kar yağışı dolayısıyla eğitime bugün ara verildiği bildirildi.

TRABZON'DA OKULLAR TATİL

Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada, 'Meteorolojik tahminlere göre ilimizin de içerisinde bulunduğu bölge genelinde 23-24-25 Aralık 2021 Perşembe, Cuma, Cumartesi günleri kuvvetli, yer yer çok kuvvetli buzlanma ve don olayı beklendiğinden tüm ilçelerimizde taşımalı eğitime 24 Aralık 2021 Cuma günü bir(1) gün süreyle ara verilmesine; engelli ve hamile olan kamu görevlilerinin idari izinli sayılmasına Valiliğimizce karar verilmiştir.' denildi.

RİZE'DE OKULLAR TATİL

Rize merkez ve ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün daha ara verildi.

ARTVİN'DE BAZI İLÇELERDE OKULLAR TATİL

Artvin merkez, Borçka, Murgul, Hopa, Arhavi ve Kemalpaşa ilçelerinde buzlanma ve kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün süreyle ara verildi.