Bankalar 31 Aralık yarım gün mü, kaça kadar açık? Bugün bankalar kaçta kapanıyor?

1 Ocak resmi tatili öncesi bugün (31 Aralık) bankaların saat kaça kadar çalışacağı merak ediliyor. 1 Ocak resmi tatilinin cumartesi gününe denk gelmesi nedeni ile bu sene çalışanlar ekstra tatil yapamıyor. Bankalarda işleri olanlar bugün arama yapmaya başladı. Peki, bugün bankalar kaçta kapanıyor? Bankalar 31 Aralık yarım gün mü, kaça kadar açık?

Bugün 31 Aralık 2021, yılın son günü. Yarın 1 Ocak resmi tatili öncesi bugün bankalar da dahil resmi kuruluşların saat kaçta kapanacağı merak konusu oldu. Bugün bankada işi olanlar "Bugün bankalar kaçta kapanıyor? Bankalar 31 Aralık yarım gün mü, kaça kadar açık?" sorularının yanıtını araştırıyor. İşte 31 Aralık banka çalışma saatleri...

BUGÜN BANKALAR KAÇTA KAPANIYOR, YARIM GÜN MÜ?

Bugün (31 Aralık) bankalar açık olacak. 31 Aralık Cuma günü resmi tatil değil, resmi kurum ve kuruluşlar bu tarihte çalışmaya devam edecekler. Dolayısı ile bankalar bugünyarım gün değil tam gün açık olacak.

31 ARALIK CUMA HAVALE/EFT YAPILIR MI?

Bugün havale ve EFT yapılabiliyor. Havale işlemleriniz gün boyu yapılabildiği gibi EFT talimatınız 09.00 - 17.00 saatleri arasında yapılacaktır. 17.00 sonrasına kalan EFT işlemleriniz 3 Ocak Cuma günü hesaba geçecektir.

1 OCAK RESMİ TATİLİ HAKKINDA

Ulusal Bayram ve Genel Tatilleri Kanununda yer alan bilgilere göre 1 Ocak günü resmi tatil olarak kabul edilmektedir. Yılbaşı tatilinin bir önceki gün olarak bilinen 31 Aralık tarihi ise bu kanuna göre yarım gün ya da resmi tatil olarak nitelendirilmemiştir.

1 Ocak, Miladi takvime göre yılın 1. günüdür. Yıl sonuna kadar kalan 364 gün vardır (artık yıllarda 365). Bu gün, yılın başlangıcı olduğu için Yılbaşı olarak bilinir.