Bu kez böyle olmasın

İstanbul'da kar teyakkuzu. Son karda günlerce kâbusu yaşayan İstanbul yeni yağışı tedbirlerle karşıladı. Şiddetli kar beklenen mega kentte kamu çalışanları idari izinli sayıldı, tüm okullar ise 14 Mart'a kadar tatil. Çok sayıda uçak ve otobüs seferleri de iptal.

AA-DHA

İstanbul, Balkanlar ve Karadeniz üzerinden gelen Sibirya soğuklarının etkisi altında. Meteoroloji'nin turuncu uyarı vermesinin ardından dün Arnavutköy, Silivri ve Çatalca'ya kar yağdı. Kar yağışının bugün şiddetlenmesi beklenirken, İstanbul Valiliği alınan tedbirleri duyurdu. Buna göre tüm okullar pazartesi gününe kadar tatil edildi. Kentteki üniversiteler de söz konusu tarihlerde tatil olacak. Güvenlik, sağlık ve ulaşım hizmetleri dışında kamu personeli bugün idari izinli sayılacak. AVM'ler bir sonraki emre kadar kaptılırken, motokuryelerin de trafiğe çıkışı kısıtlandı.

87'DEKİ KADAR ŞİDDETLİ

Pazartesi gününe kadar sürecek olan kar yağışının Mart 1987'deki kadar etkili olması beklenirken, kentte 2 bin küreme ve tuzlama aracı, 9 bin 500 de personel görev yapacak. 465 müdahale noktasında hazır bekletilen araçların yanı sıra 220 bin ton tuz ve 1290 ton solüsyon hazırda bekletiliyor.

HAVA-KARA SEFERLERİ İPTAL, RAYLI ULAŞIM GECE DE ÇALIŞACAK

Kar yağışı nedeniyle havayolu ulaşımı aksadı. Türk Hava Yolları, İstanbul Havalimanı'ndaki 179, Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki 34 seferini iptal ettiğini duyurdu. Pegasus da 68 seferini iptal etti Dün saat 16:00'dan itibaren İstanbul'da şehirlerarası yolcu otobüslerinin seferleri durduruldu. Öte yandan Marmaray, metro, tramvay ve füniküler seferleri 9-13 Mart tarihlerinde saat 02.00'ye kadar uzatıldı.

'24 OCAK' KORKUSU

İstanbul'da 24 Ocak'taki şiddetli kar nedeniyle yollar kapanmış, binlerce kişi mahsur kalmıştı.

Dün sabah Arnavutköy'de etkili olan kar yağışının bugün kent genelinde şiddetlenecek. Kar kalıhlığının 20 santimetreyi aşması bekleniyor.