Boğaz ağrısı nasıl tedavi edilir? İşte iyileşmenize yardımcı olacak birkaç yaşam tüyosu

Boğaz ağrısı rahatsız edici olabilir. İster münferit bir sorun olsun, isterse yaşadığınız bir hastalığın birçok belirtisinden biri olsun. Soğuk, düşük nem, sigara, hava kirliliği, çığlık veya burun akıntısı gibi birçok faktörden kaynaklanabilir. Peki boğaz ağrısı nasıl tedavi edilir? İşte iyileşmenize yardımcı olacak birkaç yaşam tüyosu

Çeşitli nedenlerle özellikle dondurma ve soğuk içecekler yüzünden boğaz ağrısı ile karşı karşıya kalırız. Birçok insan, ilk semptomların eski antiseptik preparatlar olarak kabul edilebileceğinin farkındadır. İlaçların yanı sıra evde bu ağrıyı gidermeniz mümkün. Söz konusu internet aramalarında "Doğal yollarla boğaz ağrısı nasıl tedavi edilir?" sorusuna yanıt arayanlar için detayları bu haberimizde derledik.

Dondurulmuş yiyecekler "sıcak" bir boğaz için serinletici bir banyo gibidir, bu nedenle çaylara ve durulamalara ek olarak bu tatlıdan küçük bir porsiyon yemek tavsiye edilir.

Bir boğaz ağrısı ile karşı karşıya kaldığınızda yapmanız gereken püf noktaları bu haberimizde derledik. İlk olarak evde çeyrek yada yarım çay kaşığı sofra tuzunu yarım bardak veya bir bardak dolusu ılık suda karıştırın. Bu karşımla yüksek bir tuz bariyeri oluşturuyorsunuz ve boğaz bölgesindeki dokulardan çok fazla sıvı çekiyorsunuz, böylece virüsü dışarı atıyorsunuz. Tuz, su için bir mıknatıs gibi davranır. Semptomları gidermek için iyidir. Hem yetişkinler hem de 6 yaşından büyük çocuklar içebilirler.

BOĞAZ AĞRISINI YATIŞTIRMANIZ MI GEREKİYOR?

Bir kaşık bal yardımcı olacaktır. Antibiyotikler ve gargaralarla birlikte günde iki kez bir çorba kaşığı bal içmeniz durumunda kendinizi daha iyi hissedeceksiniz. Bilindiği üzere bal, iltihapla savaşan antimikrobiyal, antiviral, antifungal ve antikanser özelliklerine sahip bir antioksidan görevi görür.

Kendinize sakinleştirici bir ekinezya ve adaçayı çayı yapabilirsiniz. Bir çay kaşığı kuru ekinezya kökünü ocaktan almadan önce ağzı kapalı olarak birkaç dakika suda kaynatıp üzerine bir çay kaşığı kuru adaçayı ilave edilmesi önerilir. Tekrar birkaç dakika demlenmesine izin verin, süzün, dökün ve için.

Hem ekinezya hem de adaçayı antibakteriyeldir ve anestezi görevi görür.

Eğer yoksa zencefil ile çay demleyebilirsiniz.

Anneniz çocukken gecenin bir yarısı öksürük nöbeti geçirirken sizi buhar banyosuna soktuysa, bunu bir sebepten dolayı yapmıştır. Bu sıcak havada nefes almak şişlik ve rahatsızlığa yardımcı olabilir. Duşa atlamak istemiyorsanız aynı etkiyi lavaboda da alabilirsiniz. Çok sıcak suyun akmasına izin verin. Başınızı bir havluyla örtün ve buharı solumak için lavabonun üzerine eğilin.