Özellikle az işlenmiş bitter çikolatayı uygun miktarlarda tüketmek, vücutta birçok mekanizmanın doğru çalışmasına destek sağlıyor. Memorial Etiler Tıp Merkezi Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Dyt. Erdi Abdullah Uğur, “Özellikle bitter çikolata çok az işleme uğramış, şekersiz ve yüksek antioksidan kapasiteye sahiptir. Bu gücünü kakaodan almaktadır. Kakao dokularda hasar oluşumuna karşı savaşan koruyucu maddeleri yoğun olarak içermektedir. Bu özelliği ile hastalıkların oluşmasına neden olan inflamasyona karşı etki göstermektedir. Bitter çikolata kalp ve damar sağlığı açısından önemli bir yere sahiptir. İçerdiği yoğun antioksidanlar sayesinde damarlarda plak oluşumuna neden olan ve kötü kolesterol olarak ifade edilen LDL kolesterolün düşürülmesi ve dengelenmesinde rol oynamaktadır. Bununla beraber iyi kolesterol olarak nitelendirilen ve damar içerisini süpürücü-temizleyici etkiye sahip HDL kolesterol seviyesini artırarak korucu etki göstermektedir” diyor.