Birkaç nasıl yazılır? TDK'ye göre birkaç mı, bir kaç mı?

Birkaç kelimesinin yazılışı TDK'de sıklıkla yapılan aramalar arasında bulunuyor. Bu konu hakkında bazı kişiler “Birkaç bitişik mi, ayrı mı yazılır” tereddüdüne düşüyor. Peki, Türk Dil Kurumu'na göre birkaç nasıl yazılır? Bir kaç bitişik mi ayrı mı yazılır?

Herkes tarafından merak edilen ve birleşik mi yoksa ayrı mı yazılıp yazılmadığı araştırılan kelimeler arasında birkaç sözcüğü yer alıyor. Türk Dil Kurumu'nun sözlüklerinde birkaç kelimesinin karşılığı "çok olmayan, az sayıda, az" anlamına gelmektedir. Peki, bir kaç kelimesinin doğru yazılışı nedir? İşte detaylar...

BİRKAÇ NASIL YAZILIR?

Birkaç kelimesinin nasıl yazılır sorusunun TDK'ye göre cevabı "birkaç" şeklinde yazılıyor. Çoğu kişinin kararsız kaldığı bu sözcük birleşik yazılır.

BİR KAÇ MI, BİRKAÇ MI?

Birçok kişi kelimenin doğru yazılışını bilmediğinden dolayı birkaç kelimesini "bir kaç" şeklinde ayrı olarak yazıyor. Kelimenin doğru kullanımı ise bitişiktir.

BİRKAÇ KELİMESİNİN CÜMLE İÇİNDE KULLANIMI

TDK internet sitesinde yayınladığı örnekte birkaç kelimesi şu şekilde kullanılıyor. "Kıyıda kapıları, kepenkleri kapalı, birkaç ev ve depo sıralanıyordu." - Halikarnas Balıkçısı