Birbirlerini hiç kanlı canlı görmediler... Pandemi yüzünden 1 yıl ayrı geçti! Denizaşırı aşkta Zoom'la mutlu son

İngiltere'de yaşayan 26 yaşındaki Ayşe ve ABD'de yaşayan 24 yaşındaki Darrin, sanal ortamda tanışıp aşık oldu. Pandemi yüzünden kavuşamayan çift, Zoom üzerinden kıyılan nikahla evlendi.

Koronavirüs pandemisi nedeniyle kavuşamayan denizaşırı aşıklar sıradışı bir yöntemle dünya evine girdi. İngiliz Ayşe ve ABD'li Darrin'in internette sosyal medya platformları aracılığıyla başlayan ilişkileri önce sevgililiğe, ardından da birbirlerini hiç kanlı canlı görmemiş olmamalarına rağmen karı-kocalığa dönüştü.

YASALAR SAYESİNDE

Temmuz 2020'de Ayşe ve annesi önce Meksika'ya, ardından ABD Detroit'e uçarak seyahat engellerinin etrafından dolanmak istedi ama göç yetkilileri Ayşe'nin İngiltere ile yeterli bağları olmadığını' gerekçe göstererek genç kadını ülkeye sokmadı. Darrin ise çareyi Zoom üzerinden 'özel bir gece' tertip etmekte buldu. O akşam kamera karşısında elinde yüzükle diz çöküp evlenme teklif eden Darrin, Ayşe'den 'evet' yanıtı alınca çift yasalara başvurdu. Utah eyaletindeki yeni yasayla uluslararası çevrimiçi düğün seremoniler yasal hale getirildi. Çift de bu sayede 19 Ağustos'ta evlendi. Bu hafta ABD'nin İngiltere'den gidenlere yönelik kısıtlamaları kalktı. Ayşe ise vize başvurusunun kabul edilmesini bekliyor.

Arnada saat farkı olmasına rağmen genç çift günün büyük çoğunluğunu birlikte geçiriyordu.