MEB BİLSEM 2022 başvuruları ne zaman başlayacak? BİLSEM sınavı ne zaman 2022 hangi tarihte yapılacak?

Bilim ve Sanat Merkezleri (BİLSEM) başvuru ve sınav tarihleri şimdiden merak konusu oldu. 2022 yılında ilkokul, ortaokul ve lise çağındaki özel yetenekli öğrenciler için uygulanması beklenen ve bireysel yeteneklerinin ölçülmesi adına düzenlenen BİLSEM ile ilgili yeni gelişmeler yakından takip ediliyor. Peki MEB BİLSEM sınavı ne zaman 2022 hangi tarihte yapılacak?

Bilim ve Sanat Merkezleri (BİLSEM) sınav tarihi heyecanla bekleniyor. 2022 yılında BİLSEM'de eğitim görmek isteyenlerin yakından takip ettiği sınav sürecine ilişkin takvim Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanacak. Söz konusu internet aramalarında "MEB BİLSEM 2022 başvuruları ne zaman başlayacak? Sınav tarihleri açıklandı mı?" sorularına ilişkin detayları bu haberimizde derledik.

Birinci, ikinci ve üçüncü sınıf öğrencilerinin katılım gösterebileceği olan BİLSEM (Bireysel Değerlendirme) sınavlarının 2022 yılının hangi tarihinde yapılacağı merak konusu oldu. Özel yetenekli çocukların ön plana çıkmasını sağlayan bu sınavlarda, çocukların erken yaşlarda fark edilmesi ve eğitime başlanması hedeflenmektedir.

Özel yetenekli öğrencilere kendi potansiyellerini ortaya çıkaran BİLSEM sınavları hakkındaki araştırmalar hızlandı. Çocuklarının özel yeteneklerini ortaya çıkarmak isteyen aileler, verilecek eğitimden yararlanmak için gerekli olan bilgileri araştırıyor.

2022 BİLSEM SINAV TARİHİ BELLİ OLDU MU?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın Bilim Sanat Merkezleri olarak bilinen BİLSEM sınavının 2022 yılı için tarihi henüz belli olmadı. 2021 yılında gerçekleştirilen BİLSEM sınavları baz alındığında, bu sene de Mart ayının sonlarına doğru yapılması bekleniyor.

BİLSEM SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın Bilim Sanat Merkezleri olarak bilinen BİLSEM sınavı tarihi henüz belli olmadı. 2021'de BİLSEM sınavları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan takvime göre 29 Mart 2021 tarihinde başladı ve 25 Haziran 2021 tarihine kadar yapılmıştı.

2021 TARİHİNDE BİLSEM SINAV SÜRECİ NASIL GERÇEKLEŞTİ?

BİLSEM sınavları ve mülakatları için tarih belli oldu. 22 Mart 2021 tarihinde bireysel değerlendirmeye girecek olan öğrencilerin sınav giriş belgelerini yayımlayacak olan Milli Eğitim Bakanlığı, detayları paylaştı.