BİLSEM grup tarama sınav sonuçları açıklandı mı? 2022 BİLSEM sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

BİLSEM sınav sonuçları için gözler Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) çevrildi. Özel yetenekli öğrencilerin tespiti amacıyla her yıl gerçekleşen BİLSEM sınavlarına giren öğrenciler heyecanla sonuçların açıklanacağı tarihi bekliyor. Peki 2022 BİLSEM sınav sonuçları açıklandı mı, sonuçlar ne zaman açıklanır?

2022 BİLSEM sınavlarının ilk aşaması olan grup tarama uygulaması sonuçları merak konusu oldu. Özel yetenekli öğrencilerin eğitim alacağı Bilim ve Sanat Merkezleri (BİLSEM) sınavları geçtiğimiz aylarda gerçekleşmişti. Söz konusu internet aramalarında "BİLSEM sınav sonuçları açıklandı mı, sonuçlar ne zaman açıklanır?" soruların yanıtlarını araştıranlar için yeni gelişmeleri bu haberimizde derledik.

BİLSEM SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

BİLSEM grup tarama sınavı 19 Şubat - 8 Mayıs 2022 tarihleri arasıda gerçekleşmişti. Sınav sürecinin tamamlanması ardından sonuç tarihi merak konusu oldu.

BİLSEM değerlendirme sınav sonuçları 13 Mayıs'ta açıklanacak. Kayıt hakkı kazanan öğrenciler ise 19 Ağustos 2022'de duyurulacak.

ÖN DEĞERLENDİRME NASIL YAPILACAK?

Ön değerlendirme uygulamaları genel zihinsel yetenek alanı için il tanılama sınav komisyonları tarafından belirlenen uygulama merkezlerinde, resim ve müzik yetenek alanları için ise öğrencilerin kayıtlı bulundukları okullarda 19 Şubat-08 Mayıs 2022 tarihleri arasında yapılacaktır.

Uygulamaya girecek öğrencilerin randevuları, il tanılama sınav komisyonlarınca MEBBİS/BİLSEM İşlemleri Modülü üzerinden verilecektir.

Genel zihinsel yetenek alanı ön değerlendirme uygulamalarında öncelikle uygulamanın yapıldığı bölgedeki RAM'larda görev yapan uygulayıcılar görevlendirilecek, uygulayıcı ihtiyacının karşılanamaması durumunda ise farklı RAM'larda görev yapan uygulayıcılar da görevlendirilebilecektir.

Öğretmen ve öğrencilerin uygulamaya çağrı cihazı, telsiz, radyo, cep telefonu gibi haberleşme araçları ile veri bank, dizüstü bilgisayar, el bilgisayarı, cep bilgisayarı, saat dışında fonksiyonu bulunan saat vb. her türlü bilgisayar özelliği olan, özel elektronik donanımlı aletler, hesap makinesi, fotoğraf makinesi, kamera vb. cihazlarla gelmeleri yasaktır.

BİLSEM SINAVI NEDİR?

Bilsem sınavı, sınıf öğretmenleri tarafından Bilim ve Sanat Merkezleri'nde eğitim almaya aday gösterilen yetenekli öğrencilerin yeterliliğini test eden aşamalı sınavlardır.