Bill Gates'ten uyarı: Çiçek hastalığı biyolojik terör operasyonlarında kullanılabilir

Koronavirüsün biyolojik silah olduğundan şüphelenen bir kesim tarafından da hastalıktan sorumlu tutulan Bill Gates, çok konuşulacak bir çıkış yaptı. ABDli milyarder iş insanı çiçek hastalığının biyolojik silah olarak kullanılabileceğini söyledi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Hasan Selçuk Turan

Bill Gates, biyoterörizmin doğal olarak meydana gelen salgınlardan daha büyük bir tehdit olabileceğini ifade ederek hükümetleri çiçek hastalığına karşı uyardı.

Aksam.com.tr'nin The Independent'tan aktardığı habere göre, Bill Gates, sağlık seçim komitesi başkanı Jeremy Hunt ile görüşmesinde çiçek hastalığına karşı uyarı yaptı.

ABD ve İngiltere gibi ülkelerin araştırmayı finanse etmek için "on milyarlarca" harcaması gerektiğini ve bunun pahalı olsa da grip ve soğuk algınlığının ortadan kaldırılmasına yol açabileceğini söyleyen milyarder iş insanı, "Beş yıl içinde 'Bir sonraki pandemi için hazırız' adlı bir kitap yazabileceğimi umuyorum, ancak Ar-Ge'de on milyarlarca dolar alacak - ABD ve İngiltere bunun bir parçası olacak" dedi.

Microsoft'un kurucusu, uzmanlaştığını söylediği 'mikrop oyunlarının' ülkeleri havaalanlarına yönelik çiçek hastalığı saldırıları gibi biyo-terörizme hazırlayabileceğini öne sürdü.