Bilim Kurulu toplantısında hangi kararlar alındı? İşte alınan kararlar...

Koronavirüs salgınından bu yana her hafta Bilim Kurulu toplantısı yapılıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın önderliğinde gerçekleşen toplantı da dünyada ve Türkiye'de salgına dair son durum gelişmeleri ele alınıyor. Normalleşme adımları sonrası ülkemizde maske takma zorunluluğu ve sosyal mesafe kuralları getirildi. Salgından korunmak için gerekli tedbirler alınmaya devam ediliyor.

Ülkemizde ve dünyada pandemi boyutuna ulaşan yeni tip koronavirüs salgınına karşı gerekli önlemler alınmaya devam ediliyor. Maskesiz sokağa çıkma yasağı, sosyal mesafe kuralları virüse karşı alınan tedbirler arasında yer alıyor. Geçtiğimiz hafta 65 yaş üstü vatandaşların kısıtlamalarının devam etmesi gerektiğini vurgulamıştı. 

BİLİM KURULU TOPLANTISI YAPILDI

Bilim Kurulu toplantısı dün saat 17:00’da yapıldı. Toplantı video konferans yöntemi ile gerçekleşti. Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, toplantı sonrası salgına dair açıklama yaptı.

BİLİM KURULU TOPLANTISI'NDA NE KONUŞULDU?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bakanlık Bilent Yerleşkesi'nde Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada "Asker uğurlamasında ne uğurlayan ne de uğurlanan hiç risk almamalıdır. Sağlık da vatani göreve saygı da bunu icap ettirir." dedi.

Bakan Koca, "Tatile gidenler tedbirlerin tatilcilerin lehine olduğunu bilmelidir. Kalabalıklardan uzaklaşanlar mesafe kuralını uygularsa müteşekkir kalırız" diye konuştu.

Koca, "Düğün, nişan gibi törenlerde toplum sağlığı adına 'gözlemci' bulundurulması yönünde hazırlık söz konusudur." dedi.

KURBAN BAYRAMI'NDA ALINACAK ÖNLEMLER

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Kurban Bayramı'na doğru illerdeki vaka seyrine göre il bazında birtakım kısıtlamalar olabilir. Gelecek hafta yine konuşmuş olacağız." dedi.

Koca, okullardaki Kovid-19 tedbirlerine ilişkin de "31 Ağustos'a doğru salgının seyrinde farklılık olursa, online ya da hibrid birtakım yöntemler önerilebilir" diye konuştu.