Bilim insanları şokta! “Lanetli” olarak adlandırılan mezar açıldı: Sonuç şaşırtıcı

Polonya'daki Varşova Üniversitesi'ne nakledilen Mısır mumyasında yapılan araştırmalar bilim insanlarını şaşırttı. Uzun yıllardır halk arasında ''lanetli'' olarak adlandırılan mumyayı açmaya karar veren bilim insanları, karşılarındaki manzara nedeniyle büyük şaşkınlık yaşadı.

Halk arasında lanetli mezar olarak bilinen ve 1826 yılının Aralık ayında Mısır'da keşfedilip Polonya Varşova'ya nakledilen mumya bilim insanları tarafından incelendi. Tam 2000 yıldır bir ceninin anne karnında durduğunu gören arkeologlar, buna önce anlam veremedi. Ancak anne karnındaki bebeğin, salamura yöntemi sayesinde günümüze kadar gelebildiği ortaya konuldu.

1826 yılının Aralık ayında Mısır'da keşfedilen ve Varşova'ya getirilen mezar uzun süredir gizemini koruyordu. Halk arasında lanetli mezar olarak bilinen yapı bilim insanları tarafından araştırıldı. Şimdiye kadar erkek sanılan Antik Mısır mumyasına yapılan analizler, bu kişinin 20-28 haftalık hamile bir kadına ait olduğunu ortaya çıkardı. Mumyanın karın kısmında bulunan 2000 yıllık cenin bilim insanlarını şaşkınlığa uğrattı.

TUZ SAYESİNDE BİNLERCE YIL VARLIĞINI KORUDU

Bebeğin binlerce yıl boyunca varlığını sürdürmesi üzerine araştırmalarını yapan bilim insanları, annenin mumyalandığı sırada bebeğin olduğu bölgeye tuzlama yapıldığını belirtti. Bu sayede cenin tam 2000 yıl boyunca anne karnındaki varlığını bozulmadan devam ettirmeyi başardı.

Bu soruyu çözene 1 milyon dolar ödül! NASA'dan çok konuşulacak yarışma

Gökten iguana yağıyor! Yetkililer uyardı: "Yaklaşmayın"