Bezmialem Valide Sultan Camii nerede, nasıl gidilir? Dolmabahçe Cami 10 Kasım mevlit saat kaçta?

Bezmialem Valide Sultan Camii (Dolmabahçe Camii) adresi İstanbullu vatandaşlar tarafından yoğun olarak araştırılmaya başlandı. İstanbul Valiliği tarafından yayınlanan davet kapsamında 10 Kasım 2021 Çarşamba günü mevlit düzenlenecek. Peki, Bezmialem Valide Sultan Camii nerede? Dolmabahçe Cami 10 Kasım mevlit saat kaçta?

Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü anma programları kapsamında; Bezmialem Valide Sultan Camii'nde (Dolmabahçe Camii) 10 Kasım 2021 Çarşamba günü saat 12.15'te mevlit düzenlenecek. İstanbul Valiliği tarafından yayınlanan davette mevlite tüm İstanbullular davet edildi. Peki, Bezmialem Valide Sultan Camii nerede? Dolmabahçe Cami 10 Kasım mevlit saat kaçta?

DOLMABAHÇE CAMİİ MEVLİT PROGRAMI

Dolmabahçe Cami 10 Kasım mevlit programı saat 12:15'te başlayacak.

BEZMİALEM VALİDE SULTAN CAMİİ NEREDE?

Camii, Ömer Avni, Meclis-i Mebusan Cd. No:34, 34427 Beyoğlu/İstanbul adresinde yer alıyor.

Dolmabahçe Camii, Sultan Abdülmecit'in annesi Bezmialem Valide Sultan tarafından başlatılıp ölümü üzerine Sultan Abdülmecit tarafından tamamlanan ve tasarımı Garabet Balyan'a ait olan bir yapıdır.

Asıl adı Bezmialem Valide Sultan Camii olan ama konumu nedeniyle Dolmabahçe Sarayı bütünü içinde düşünülüp birlikte anılan Dolmabahçe Camii, iki yılı aşkın bir yapım süreci sonunda 23 Mart 1855'te bir cuma töreniyle ibadete açılmıştır.