BES'te fon büyüklüğü 285 milyar lirayı geçti

Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Atilla Benli, ilk çeyrekte prim üretiminin geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 70 artışla 43 milyar liraya ulaştığını belirtti.

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı Atilla Benli, "Benzer şekilde BES'te devlet katkısı dahil toplam fon büyüklüğü de mayıs ayı itibarıyla geçen yıla göre yüzde 56 artışla 285 milyar lirayı aştı" dedi. 11. Sigorta Haftası kapsamında düzenlenen Uluslararası Sigorta Zirvesi'nde konuşan Benli, "Bireysel emeklilik sisteminde hedefimiz, 500 milyar TL fon büyüklüğüne ve 17 milyon katılımcıya ulaşmak. Yakın zamanda hayata geçirilen reformlarla bu hedeflere artık daha yakın olduğumuzu biliyoruz" değerlendirmesini yaptı.

2 EVDEN BİRİ DASK'LI

Benli, sektör olarak 2021'de ülke ekonomisine sağladıkları teminatın 230 trilyon liraya ulaştığını, ödedikleri toplam tazminat tutarının ise 64 milyar liraya yaklaştığını dile getirdi. Benli, ayrıca DASK'ta halihazırda 10.7 milyon adet poliçe ve yüzde 54 oranındaki sigortalı konut sayısıyla yoluna devam ettiğini söyledi.