Sadece zekasını herkese ispatlamış olan insanlar çözebiliyor! Beş karpuzu 15 saniyede birleştirenden akıllısı yok!

İnternette bulmaca ve test çözmeyi sevenler için her gün yeni içerikler üretiliyor. Bugün sizlerle paylaşılan zeka testi son derece eğlenceli olmasıyla biliniyor. Sizden istenen resimde kaç tane tam karpuz olduğunu bulmanız. Meyvelerin kare şeklinde dizilmiş ve parçalar halinde kesildiği görülüyor. Renkler ve çizgiler aslında tüm detayları ele veriyor. Şakir Gökçebağ tarafından hazırlanan görselde karpuzları herkes birleştiremiyor. Mutlaka bir yerde tökezliyor.

Zihninizi çeşitli aktivitelerle çalıştırmayı sevenlerdenseniz bu bilmece tam size uygun gelecek. Sizlere zekanızı test etmek için aşağıdaki resimdeki gerçek karpuz sayısını tahmin etmeniz gereken ilginç bir test hazırladık. Cevap vermeden önce dikkatlice düşünün. Aradığınız cevap fotoğrafta ilk baktığınızdan daha karmaşık olacaktır. Eğer hazırsanız şimdi zorlu cevabı bulmak için fotoğrafı incelemeye başlayabilirsiniz.

5 KARPUZU BİRLEŞTİREN ÇIKMIYOR

Başta fotoğrafta kaç tane karpuz var sorusu sizlere yöneltildi. Sadece çok iyi zekası olan kişilerin karpuz sayısını bulabileceği iddia ediliyor ve sizden karpuzu birleştirmeniz isteniyor.

KISA SÜREDE YAPABİLİR MİSİN?

Şimdi yarım karpuzun aynı karpuza ait olduğunu ikişer ikişer düşünürsek, 6 karpuzumuz olduğu sonucuna varırız.

Ama daha yakından bakarsak, yarım karpuzların kabuk çizgilerinden hiçbirinin tek tek aynı karpuza ait olmadığı sonucunu çıkarabiliriz.

PARÇALARA DİKKATLİCE BAKIN

Öncelikle her bir karpuzu zihinsel olarak ortadan ikiye kesin ve bu parçaları bir araya getirin. İki karpuz oluşturuyoruz. Kalan parçalarla üçüncüyü oluşturacağız. Şimdi ortadaki parçalarla iki karpuz daha oluşturabiliriz.

CEVABI VERİYORUZ

Görselde detaylı bakarak kaç tane karpuz olduğunu sayacak olursak doğru cevabın 5 olduğunu göreceğiz.