Berat Kandili'nde kaç gün oruç tutulur? Berat Kandili orucuna nasıl niyet edilir?

Diyanet takvimine göre Berat Kandili için geri sayım sona eriyor. Şaban ayının 15'inci gecesine denk gelen Berat Kandili, bu yıl 17 Mart 2022 akşamına denk geliyor. Berat Kandili'nde oruç tutmak isteyenler orucun kaç gün tutulması gerektiğini merak ediyor. Peki, Berat Kandili'nde kaç gün oruç tutulur? Berat Kandili orucuna nasıl niyet edilir?

Berat Kandili, İslam dininde kutsal kabul edilen gecelerden biridir. Şaban ayının 14. gününü 15. gününe bağlayan gecesi, Berat gecesidir. Berat Kandili'nde oruç tutmak isteyenler aramalarını hızlandırdı. Peki, Berat Kandili'nde kaç gün oruç tutulur? Berat Kandili orucuna nasıl niyet edilir?

BERAT KANDİLİ'NDE KAÇ GÜN ORUÇ TUTULUR?

Berat Kandilinde oruç tutulmasına ilişkin diyanet kaynaklarında yer alan hadis-i şerifte Şaban ayının 15. gecesi olduğunda o geceyi ibadetle geçirilmesi, gündüzünde de oruç tutulması tavsiye ediliyor.

Berat Kandili namazı nasıl kılınır? Berat Kandili 100 rekat namaz kılınışı nasıldır?

HADİSTE ŞÖYLE BUYURMAKTADIR:

"Şaban ayının 15. gecesi olduğunda o geceyi ibadetle geçirin, gündüzünde de oruç tutun. Çünkü Yüce Allah, bu gece güneşin batışından fecre kadar (olan sürede) dünya semasına rahmetiyle tecelli eder ve 'Tövbe eden yok mu, tövbesini kabul edeyim! Rızık isteyen yok mu, rızık vereyim! Şifa isteyen yok mu, şifa vereyim!.. Başka isteği olan yok mu, ona da istediğini vereyim" der. (İbn Mace, İkâmetü's-Salât, 191 ( I, 444) Hadis No:1388.)

BERAT KANDİLİ ORUCUNA NASIL NİYET EDİLİR?

Berat Kandilinde oruç tutmak isteyenler Ramazan ayındaki oruçlara niyet eder gibi, kandil günü için de sahura kalkıp niyet edebilirler. Berat Kandili orucu için "Niyet ettim Allah rızası için berat kandili orucunu tutmaya. Kabul eyle Ya Rabb'im!" diyerek niyet edebilirsiniz.

BERAT KANDİLİ MESAJLARI 2022: En anlamlı, dualı, kısa, uzun, resimli hayırlı kandil mesajları sizlerle!

BERAT KANDİLİ'NDE YAPILACAK İBADETLER

Kur'an-ı Kerim okunmalı, okuyanlar dinlenmeli, uygun mekânlarda Kur'an ziyafetleri verilmeli, Kelamullah'a olan sevgi, saygı ve bağlılık duyguları yenilenmeli, kuvvetlendirilmeli.

Hz. Muhammed' (s.a.s) salât ve selâmlar getirilmeli, kendisinin şefaatini ümit edip, ümmetinden olma şuuru tazelenmeli.

Tefekkürde bulunulmalı, "Ben kimim, nereden geldim, nereye gidiyorum, Allah'ın benden istekleri nelerdir" gibi konular başta olmak üzere hayatî meselelerde derin düşüncelere girmeli.

4 Sahabe, ulema ve evliya türbeleri ziyaret edilmeli, manevî iklimlerinde vesilelikleriyle Hakk'a niyazda bulunulmalı.

Berat Kandili hadisleri ve ayetleri! Berat Kandili ile ilgili hadisler sizlerle...

Berat Kandili fazileti nedir? Berat Kandili'nde ne olmuştur, önemi nedir?

Berat Kandili'nde neler yapılır? Berat Kandili'nde yapılacak ibadetler neler?

Berat ne demek? Berat Kandili nedir, Berat ne anlama geliyor?