En az 1600 TL hesaplara yatıyor! Birçok çocuğa fayda sağlıyor! Hemen başvurun...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, geçici ve süreli olmak üzere Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemesi yapıyor. Dar gelirli aileleri ferahlatan bu ödemelerde belirli şartları taşıyan herkes başvurusunu e-devlet sistemi üzerinden yapıyor. Ödemeler, Memur maaş katsayısının artışına bağlı olarak verilen ekonomik destek miktarında artışa göre belirleniyor.

Beklenen haber sonunda geldi! Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemesi, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından belirli periyodlar halinde hesaplara yatırılıyor. Yazılan şartları taşıyan vatandaşlar, e-devlet sistemi üzerinden başvurularını yapıyor. SED ödemeleri, memur katsayısının artışına göre değişiyor. Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemesi aynı haneden en fazla 2 çocuk için veriliyor. İşte başvuru bilgileri ve tüm detaylar...

EN AZ 1600 TL HESAPLARA YATIYOR!

SED hizmetinden 144 bin çocuğun yararlandığını ifade eden Bakan Yanık, her bir çocuk için ödenen ortalama miktarın 1259 liradan 1611 liraya yükseltildiğini ifade etti.

SÜRELİ VERİLEN EKONOMİK DESTEK ÖDEMESİ NASIL KESİLİR?

Süreli ekonomik destek alan kişilerin 3 Aylık sürelerle periyodik olarak takipleri yapılır. Destek yapılmasını gerektiren nedenin ortadan kalkması ve ya hayatını kendi geçimiyle sürdürebileceği kanaatinin oluşması halinde ödeme onayı veren makamın iptal onayı ile sürekli nakdi destekler durdurulur.

ÖDEMELER KAÇ KİŞİYE VERİLİR?

Sosyal ekonomik destek hizmeti kapsamında çocukları korunma altına alınmaksızın yararlandırılanlara aynı haneden en fazla 2 çocuk için ekonomik destek yapılmaktadır. Hakkında korunma kararı alınmış, sosyal hizmet kuruluşlarının himayesine bırakılan, desteklendikleri takdirde ailesi veya yakınları tarafından yanlarına alınabilecek özellikleri taşıyan ve kurum bakımından ailesine döndürülen çocuklar için bir sınırlandırma bulunmamaktadır.

Birçok ilde 18-55 yaş arasında alımlar yapılıyor! İŞKUR 2022 Haziran ayı bekçi ilanlarını yayınladı! En az ilkokul mezunu...

KİMLER SOSYAL VE EKONOMİK DESTEK HİZMETİNDEN YARARLANABİLİR?

Sosyal ve Ekonomik Destek hizmetinden yararlanabilmek için koşullar;

-Haklarında bakım tedbiri kararı verilerek sosyal hizmet kuruluşlarında bakılan ve desteklendikleri takdirde ailesi veya yakınları yanına verilebilecek çocuklar.

-Ekonomik yoksunluk nedeniyle, desteklenmedikleri takdirde korunmaya muhtaç duruma düşecek olanlardan haklarında bakım tedbiri kararı alınmaksızın sosyal ve ekonomik destek hizmetinden yararlandırılarak ailesi veya yakınları tarafından bakılabilecek çocuklar.

-Bakım tedbir kararlı iken yaş sınırlarını tamamlamaları nedeniyle, sosyal hizmet kuruluşlarından veya koruyucu aile yanından ayrılanlardan iş ve meslek edinme kursuna veya eğitimlerine devam eden veya bir iş ve meslek sahibi olamayıp desteklenmedikleri takdirde muhtaç duruma düşecek olan gençler.

-Olağanüstü bir felaket, tabii afet, hastalık veya kaza geçirerek belirli bir süre kendisinin ve geçindirmekle yükümlü bulunduğu aile fertlerinin temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda olanlar ile hayati tehlike arz eden ve ameliyat gerektiren durumlarla karşılaşan veya vefat eden kişilerin çocukları.

Talepler, Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmetleri Hakkında Yönetmelik kapsamında değerlendirilmekte ve inceleme sonucu uygun görülenler desteklenmektedir.

Müjde! 18-70 yaş vatandaşa karşılıksız olarak veriliyor! 2 bin 354 TL anında hesabınızda!

İŞKUR TYP ilanı ile duyurdu! 18 yaşını tamamlayanlara müjdeli haberi verdi! 5 gün süresi var