Son dakika haberi: Bedelli askerlik ücreti 2023 belli oldu! Bedelli askerlik 2023 ne kadar, kaç TL oldu?

Bedelli askerlik ücreti açıklandı. Türkiye'nin kamuoyu gündeminde yer alan ve uzun süredir ne kadar olacağı tartışılan 2023 bedelli askerlik fiyatı memur zammıyla birlikte netleşti. Bilindiği üzere bedelli askerliğe ocak ve temmuz ayılarında olmak üzere yılda 2 kez zam yapılıyor. Yapılan zamlarda memur maaşına gelecek zam tutarı önemli bir rol oynuyor. Askerlik görevini yerine getirmek isteyen binlerce kişi ''Bedelli askerlik ücreti 2023 ne kadar, kaç TL oldu?'' sorusuna cevap bekliyor. İşte detaylar...

Binlerce gencin merak ettiği 2023 bedelli askerlik ücreti belli oldu! TÜİK aralık ayı enflasyon oranıyla birlikte son 6 ayın enflasyon farkını açıkladı. Bununla birlikte birçok kamu çalışanının, emeklinin ve memurun alacağı zamlar netleşti. Cumhurbaşkanı Eroğan'ın açıkladığı memur zammı sonrası bedelli askerlik fiyatı da ortaya çıktı. Peki, Bedelli askerlik ücreti 2023 ne kadar oldu? 2023 bedelli askerlik fiyatı kaç TL oldu?

BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ 2023 BELLİ OLDU!

2023 yılının ilk iş günü itibarıyla bedelli askerlik ücreti gündemin en çok merak edilen konulardan bir tanesi oldu. Askerlik görevini bedelli olarak yerine getirmek isteyen binlerce kişi 2023 bedelli askerlik ücretini beklemeye başladı. Bedelli askerlik fiyatı memur aylık katsayısına göre her yıl ocak ve temmuz aylarında belirleniyor.

Buna göre memura yapılan yüzde 25 zamla birlikte bedelli askerlikte yüzde 25 zamlandı. Böylece 2023 bedelli askerlik ücreti 100.080,9 TL (yüz bin seksen TL) oldu.

6 AYLIK ENFLASYON FARKI YÜZDE 16,39

Temmuz, Ağustos, Eylül, Ekim, Kasım ve Aralık aylarını kapsayan 6 aylık dönemde enflasyon farkı yüzde 16,39 oldu. Söz konusu maaşlar hesaplanırken, memur ve memur emeklilerinin bir önceki 6 aylık dönemde aldığı toplu sözleşmeden doğan artış 6 aylık enflasyondan çıkarılıyor ve yeni alınacak zam oranı ekleniyor. Bunun yeni dönemde rakamsal olarak memur ve memur emeklisinin alacağı artış oranı ortaya çıkarılıyor. Memurlar toplu sözleşme gereğince Ocak ayında yüzde 8 zam alacak. SSK ve Bağ-Kur emeklileri ise yüzde 7 alacak.

BEDELLİ ASKERLİK KAÇ GÜN?

Bedelli askerlik yapmayan kişilerin askerlik süresi 6 aydır. Ancak bedelli askerlikte 2022 yılında askerlik süresi 1 ay olarak belirlenmiştir. İçinde bulunulan ayın kaç gün olduğu, yol ve sevk durumlarına göre bu süre kısalabilmektedir. Örnek olarak 3 gün yol izni bulunan bir kişi için bedelli askerlik süresi 27 gün, 4 gün yol izni bulunan bir kişi için ise askerlik süresi 26 gün olabilmektedir.