Bayramda sahillere tatil göçü

Ramazan Bayramı tatiliyle birlikte sahil kentlerindeki otellerin yüzde 90'ı doldu. Uçak ve otobüs firmaları ek seferler düzenlemeye başladı.

DHA

Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala rezervasyonlar hızlandı. 30 Nisan'dan başlayan bayram hareketliliği, Ege ve Akdeniz otellerinin yanı sıra Kapadokya ve Güneydoğu Anadolu otellerini de doldurdu. Ege'de Bodrum, Marmaris ve Çeşme öne çıkarken, Antalya'da Belek ve Lara gözde. Bayram haftası için resort otellerde doluluk oranı şimdiden yüzde 80'leri yakaladı. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, "Otellerin yüzde 100'e yakın doluluklara ulaşmasını bekliyoruz. Talepler Ege ve Akdeniz bölgesi destinasyonları ile Kıbrıs'a yoğunlaştı. Turizm hareketlerine katılım sağlayacak vatandaşlarımızın 2 milyon seviyesinde gerçekleşmesini bekliyoruz. Bunun sonucunda 8-10 milyar TL civarında hacim oluşmasını öngörüyoruz" dedi. Doğa tatili yapmayı düşünen kesimin ise Sapanca, Şile, Ağva gibi lokasyonları tercih ettiğini kaydeden Bağlıkaya, "Yurt içi kültür ve gastronomi turlarına ciddi talep söz konusu. En çok GAP turları, Kapadokya ve Karadeniz turları ilgi görüyor" dedi.

AĞAÇ EVLERE İLGİ ÇOK

Bungalov ve ağaç ev konseptlerinin ilgi gördüğünü vurgulayan Bağlıkaya, Olimpos'ta ağaç ev işletmelerinin yüzde 100 doluluğa ulaştığını belirtti.

2 BİN 100 TL'DEN BAŞLIYOR

Ekonomik gelişmeler ve otel maliyetlerine bağlı olarak geçen yıla oranla genel olarak yüzde 50'ye yakın fiyat artışı gözlendiğini de anlatan Bağlıkaya, 4 gecelik Ramazan Bayramı tatili için Antalya ve Ege'deki her şey dahil bir tesiste 2 yetişkin için en düşük fiyatın 2 bin 100 TL'den başlayıp, 45 bin TL'ye kadar çıktığını dile getirdi. İşletmeciler ise misafirlerine 'Rezervasyonsuz yola çıkmayın' uyarısında bulundu.

OTOBÜS VE UÇAK FİRMALARINDAN EK SEFER

Bayramı öncesi vatandaşlar, bilet alabilmek için otogarlara akın etti. Biletlerin yüzde 80'ini tükenirken birçok firma ise ek seferler düzenledi. Bilet fiyatları ise 150 TL'den başlayıp 500 TL'ye kadar çıkıyor. Başta Türk Hava Yolları olmak üzere birçok havayolu şirketi de ek sefer düzenleyecek. Bu tarihlerde Milas-Bodrum Havalimanı'nda yaklaşık 75 bin iç hat yolcusu bekleniyor.