Bayram tatilinde YHT'ler 550 bin yolcu taşıdı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, salgınının etkilerinin azalmasıyla kısıtlamasız kutlanan ilk Ramazan Bayramı tatilinde 551 bin 100 yolcunun demiryoluyla şehirler arası seyahat ettiğini bildirdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "29 Nisan-4 Mayıs döneminde yüksek hızlı tren (YHT), ana hat ve bölgesel trenlerle 551 bin 100 yolcu konforlu bir şekilde seyahat etti" dedi. YHT, ana hat ve bölgesel trenlerde bayram haftasında kapasite artışına gittiklerini belirten Karaismailoğlu, Ankara-İstanbul ve Konya-İstanbul YHT hatlarında ek seferlerle 10 bin 728, ana hat ve bölgesel trenlerde toplam 580 vagon ilaveyle 34 bin 800 kişilik kapasite artışı sağladıklarını kaydetti. Kapasite artışlarıyla bir önceki haftaya göre yüzde 35 daha fazla yolcu taşındığını belirten Karaismailoğlu, 4 Mayıs'ta 107 bin yolcuyla günlük yolcu rekorunun kırıldığını vurguladı. Diğer taraftan Bakan Karaismailoğlu, Trans-Hazar Uluslararası Taşıma Güzergahı Birliği Genel Kurulu'na katıldı.

ORTA KORİDOR VURGUSU

Karaismailoğlu, Rusya-Ukrayna Savaşı ve bölgedeki gerilimlerin ulaştırmada Kuzey Koridoru'nu sıkıntıya soktuğunu belirterek "Orta Koridor ise mesafe ve süre açısından Kuzey Koridor için güçlü bir alternatiftir" dedi. Karaismailoğlu, "Çin'den Avrupa'ya doğru yola çıkan bir yük treni, Orta Koridor ve Türkiye'yi tercih etmesi halinde 7 bin kilometreyi 12 günde katediyor. Aynı trenin Rusya Kuzey Ticaret Yolu'nu tercih etmesi halinde 10 bin kilometrelik bir mesafe ve en az 15 günlük seyir süresi söz konusu" dedi.