Bayram bitti, çilesi başladı

Hafta sonu ve 3 günlük Ramazan Bayramı tatilinin birleşmesiyle İstanbul dışına çıkan vatandaşlar kente dönmeye başladı. Bayramın son gününde Anadolu Otoyolu'nda uzun araç kuyrukları oluştu.

DHA-AA

Beş günlük Ramazan Bayramı tatilini memleketlerinde ve tatil beldelerinde geçiren vatandaşların dönüş yolculuğu dün başladı. Türkiye'nin en önemli kara yolu geçiş güzergahlarından Anadolu Otoyolu'nun Bolu ve Düzce kesiminin İstanbul yönünde uzun araç kuyrukları nedeniyle yoğun trafik meydana geldi. Arızalanan araçlar ve hasarlı kazalar da trafik akışını olumsuz etkiledi. Güzergahta trafik, jandarma ve Karayolları ekipleri, ulaşımda aksama yaşanmaması için çalışma yürüttü.

'KİLİT KAVŞAK'TA TRAFİK YOĞUN

Bayram tatilini şehir dışında geçirenlerin dün başlayan dönüş yolculuğu sürüyor. Ulaşımda 43 ilin bağlantı noktasında yer alan Kırıkkale'de trafik ekipleri, ulaşımın aksamaması için çaba gösterdi. Özellikle Kırıkkale-Ankara ve Kırıkkale-Samsun karayolunda yaşanan yoğunluk nedeniyle araçlar yavaş ilerlerken ekipler, ulaşımın aksamaması için hasarlı kazalara anında müdahale ediyor. Kara yolları ekipleri de bayram süresince Kırıkkale-Ankara kara yolundaki bazı kavşakları geçici olarak kapattı.

OTOGARDA HAREKETLİLİK

Ramazan Bayramı tatilini şehir dışında geçiren vatandaşlar kente dönüşte 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nda yoğunluk oluşturmaya başladı. Otobüs firmasında görevli olan Alaattin Çendek, eskiye nazaran otobüslerde yoğunluk olmasa da bayram dolayısıyla tüm biletlerin satıldığını söyledi. Çendek, "Ek seferler düzenleniyor. Anadolu'dan İstanbul'a geliş biletleri satıldı, yetmediği yerlerde de ek seferler açılıyor" dedi.

CAN KAYBI %58 AZALDI

İçişleri Bakanlığı, 'Bayramınız Kemerli Olsun' kampanyası sonucunda geçen yıllara oranla ölümlü trafik kazalarında düşüş yaşandığı belirtti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada, son 10 yılda tatil süresi 5 gün olan Ramazan bayramlarına kıyasla bu bayramda kazaların yüzde 37, ölümlü kazaların yüzde 52, kazalara bağlı can kayıplarının yüzde 58, yaralı sayısının ise yüzde 44 azaldığını duyurdu. Tatil süresince yurt genelinde bin 707 trafik kazası yaşandı. Bu kazalarda 26 kişi hayatını kaybetti.