Bayraktar TB2 görev alacak! Tatilciler yollara düştü

5 günlük bayram tatilini İstanbul'da geçirmek istemeyenlerin önemli bir bölümü dün yola çıktı.

Hafta sonu dahil 5 günlük bayram tatilini 16 milyon nüfuslu İstanbul'da geçirmek istemeyenlerin önemli bir bölümü dün yola çıktı. Öğle saatlerinden itibaren megakentte trafik yoğunluğu başladı. İş çıkış saatlerinde trafikteki yoğunluk daha da arttı. Kadıköy D-100 kara yolu üzerinde ve karayoluna bağlanan ara arterlerde uzun araç kuyrukları oluştu.

Bodrum'da trafik yoğunluğu başladı.

KAVŞAKLAR KAPATILDI

"Kilit kavşak" olarak adlandırılan 43 ilin geçiş noktasındaki Kırıkkale'de de trafik yoğunluğu dünden itibaren başladı. Özellikle Kırıkkale-Ankara karayolundaki yoğunluk nedeniyle araçlar yavaş ilerlerken, trafik ekipleri de ulaşımın aksamaması için çaba gösterdi. Karayolları ekipleri de trafiğin aksamaması için Kırıkkale-Ankara karayolundaki bazı kavşakları geçici olarak kapattı. Muğla'nın Bodrum ilçesinde, Ramazan Bayramı öncesi trafikte yoğunluk yaşanmaya başladı. Bayramı Bodrum'da geçirmek isteyen tatilciler, ilçede uzun araç kuyrukları oluşturdu.

İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, Başkentte alınan trafik tedbirlerini helikopterle denetledi.

24 SAAT DENETİM

Bursa İl Jandarma Komutanlığı ve Bursa İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, koordineli olarak Ramazan Bayramı süresince havadan ve karadan trafik denetimi gerçekleştirecek. Ekipler 24 saat, 2 bin 224 ayrı noktada, 300 personel ile birlikte trafiği denetleyecek. Diğer yandan helikopterin yanında 2 adet drone ve 1 adet takbul gözlüğü de bu faaliyetler çerçevesinde kullanılacak. Bayraktar TB2 de denetimlerde görev alacak.