Başkan Erdoğan'dan 28 Şubat mesajı: Milletimiz darbecilere alkış tutanları asla unutmayacak

“Şule, 28 Şubat Özel Programı”na katılan Başkan Erdoğan, “Milletimiz, darbeye ve darbecilere alkış tutanları asla unutmamıştır, unutmayacaktır. Bu millet, o destekçileri önce sandıkta, ardından da maşeri vicdanda mahkum etmiştir” dedi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Şule Yüksel Şenler Vakfı'nın Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlediği "Şule, 28 Şubat Özel Programı"na katıldı. Başkan Erdoğan yaptığı konuşmada, Şule Yüksel Şenler Vakfı'na, 28 Şubat'ın 25. yılında kendilerini böylesine anlamlı bir program münasebetiyle bir araya getirdikleri için tebrik ve teşekkür etti. "Milletimiz o meşum günlerde dik duranlarla, darbeye ve darbecilere alkış tutanları asla unutmamıştır, unutmayacaktır. Bu millet, darbecileri ve darbeye destek verenleri önce sandıkta, ardından da maşeri vicdanda mahkum etmiştir" diyen Başkan Erdoğan şöyle devam etti: "Biz bugün burada fikrin, inancın, düşüncenin mücadelesini verenlerin ardından gidenlerle bu toplantıyı yaparken, bir diğer tarafta da başkaları başka türlü toplantılar yapıyorlar. Fakat bizler, siyaset kurumunun ne anlama geldiğini gösterdik ve göstermeye devam edeceğiz."

RÜŞTÜNÜ İSPAT ETTİ

"Unutmayalım, siyaset kurumu 12 Eylül ve 28 Şubat müdahalesinin aktörlerinin hak ettikleri cezalara çarpıtılması için bizim dönemimizde üzerine düşen sorumluluğu layıkıyla yerine getirmiştir. Millet iradesine kastedenler işledikleri suçların hesabını, milletin vicdanı yanında tarihte ilk kez hukuk önünde de vermek zorunda kalmışlardır. Böylece Türk demokrasisi rüştünü ispat ederken, siyaset müessesesi de 1960'tan beri süregelen bir burukluğundan kendini kurtarmıştır."

BİZE REHBERLİK ETTİ

"Ülkemizdeki hak ve adalet mücadelesinin anıt isimlerinden birisi merhum Şule Yüksel Şenler'dir. Evliliğimize vesile olmasının yanı sıra kalemi ve kelamıyla verdiği mücadeleyle bize rehberlik etti. Şule Yüksel Şenler, milyonlarca gence umut aşıladı. 81 yıllık ömrü boyunca defalarca tehdit edildi, evi kundaklanarak hayatına kast edildi. Medya organları eliyle itibar suikastına uğradı. Büyük bir cezaretle zorluklara göğüs gerdi, bedel ödemekten çekinmedi. Aynı şekilde kadınlarımız her yerde varsa Şule Yüksel Şenler'in katkısı büyüktür."

O KARANLIĞA IŞIK TUTUYOR

"Şule belgeseli modern yöntemleri kullanarak geleceğe kayıt düşüyor. O karanlık döneme ışık tutuyor. Onun tavizsiz dik duruşu, azimli ve kararlı yürüyüşü, kadını ve erkeğiyle yıllardır bu ülkede hor görülen Anadolu insanına, öz güven kazandırdı. Onun cesareti olmasaydı, başörtü mücadelesi bugünkü seviyesine gelemezdi. Karşımda binlerce Şuleleri gördüğüm için Rabb'ime hamdediyorum."

TABLO CUMHURBAŞKANLIĞI MÜZESİ'NDE SERGİLENECEK

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Şule Yüksel Şenler Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Leyla Şahin Usta, Başkan Erdoğan'a, Şule Yüksel Şenler'in kendi eliyle işlediği ve eski bakanlardan Hasan Aksay ve eşi Necla Aksay'a hatıra bıraktığı tabloyu hediye etti. Şenler'in el işi hatırası Cumhurbaşkanlığı Müzesi'nde sergilenecek.

ŞULE YÜKSEL ŞENLER'İN HAYATI 'ŞULE' BELGESELİNDE

Kitapları, yazıları ve konferanslarıyla 1960-1970'li yıllarda öne çıkan Şule Yüksel Şenler'in mücadelelerle geçen hayatı, vefatının 3. yılı dolayısıyla hazırlanan "Şule" belgeselinde ekranlara geldi. 28 Şubat'ın yıldönümünde yayınlanan belgesele TRT ev sahipliği yaptı. Şenler'in hayat hikayesinin en önemli dönüm noktalarının ekrana geleceği belgeselin yönetmenliğini Efe Polat, yapımcılığını Mehmet Talha Geredeli üstlenirken senaryosunu ise Figen Koç yazdı. Kendisini yakından tanıyanların, yaşamlarını etkilediklerinin tanıklıklarıyla aktarılan hayat hikayesinde, Başkan Recep Tayyip Erdoğan, İdealist Hanımlar Derneği Kurucu Üyesi ve Şule Yüksel Şenler Vakfı Onursal Başkanı Emine Erdoğan ve yakın arkadaşlarının hatıra ve görüşleri yer alıyor.

YAŞANAN ACILARDAN DERS ÇIKARALIM

Bir taraftan Şule Yüksel'in uğruna çile çektiği ve çok ağır bedeller ödediği değerleri korurken, diğer taraftan da AK Parti Türkiyesi'nde doğan çocukların özgürlüklerinin kıymetini bilmelerini temin etmeleri gerektiğini vurgulayan Erdoğan şöyle devam etti: "Tek parti zihniyetinin gerçek yüzünü, darbelerin bu milletin gönlünde açtığı yaraları, vesayetçilerin ülkemiz ekonomisine ve demokrasisine verdiği zararları yeni nesillere bıkmadan, usanmadan anlatmalıyız. Diğer türlü yaşananların hafızalarda silinip gitmesine mani olamayız. Zira unutmayın hafıza-i beşer nisyan ile maluldur. Bunu bilerek, her an bu bilinenler unutulur, bu gerçekten hareketle dikkatle yolumuza devam etmeliyiz. Kıssadan hisse kapmak. Yaşadığımız acıların tekrarının önüne geçmek ancak onlardan ders çıkarmakla mümkündür."

EMİNE ERDOĞAN'A ŞENLER'İN BROŞU

Emine Erdoğan'a Şenler'in taktığı broşun özel olarak yaptırılan benzerini hediye eden Leyla Şahin Usta, Erdoğan çiftine ayrıca Şule Yüksel Şenler'in fotoğraflarının bulunduğu, PTT tarafından bugüne özel bastırılan posta pullarını da takdim etti.