Başak Cengiz kimdir, nasıl öldürüldü? Mimar Başak Cengiz'in katili Can Göktuğ Boz kim?

Korkunç bir cinayete kurban giden mimar Başak Cengiz'in ölümü Türkiye'yi yasa boğdu. Katil Can Göktuğ Boz, Ataşehir'de hiç tanımadığı 28 yaşındaki Başak Cengiz'i yolda yürürken samuray kılıcıyla öldürdü. Başak Cengiz ve katili Türkiye gündeminde yoğun olarak araştırılmaya başlandı. Üniversite öğrencisi 27 yaşındaki Can Göktuğ Boz, ifadesinde evden çıkarken birini öldürmeyi planladığını söyledi...

Mimar Başak Cengiz, Ataşehir'de tanımadığı bir cani tarafından 75 cm uzunluğundaki samuray kılıcıyla öldürüldü. Türkiye gündemini sarsan olay ile ilgili aramalar yoğunlaştı. Başak Cengiz kimdir, nasıl öldürüldü? Mimar Başak Cengiz'in katili Can Göktuğ Boz kim? Olayın detayları haberimizde.

BAŞAK CENGİZ KİMDİR?

Yeni nişanlandığı öğrenilen Başak Cengiz, 28 yaşında, mimar. Bir inşaat firmasında mimar olarak çalışan Başak Cengiz, geçici görev nedeni ile İstanbul'a gelmiş. 2 aydır İstanbul'da çalışan Başak Cengiz'in 5 gün sonra görevini tamamlayıp Ankara'ya döneceği ortaya çıktı.

BAŞAK CENGİZ CİNAYETİ

İstanbul Ataşehir'de önceki akşam Can Göktuğ Boz, sokakta peşine takıldığı mimar Başak Cengiz'e (28) samuray kılıcıyla saldırdı. Kapüşonlu kıyafet giyinen cani, yerdeki kadının çığlıklarına aldırış etmeden kılıcı saplamaya devam etti. Başak hareketsiz kalınca saldırgan da kaçtı.

Yaralı kadın, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Olay yerindeki siteye kaçtığı saptanan saldırgan, yalnız yaşadığı evinde yakalandı. Boz'un duvara notlar astığı, kendi el yazısıyla yazdığı notlarda 'Tuzak kur' ve 'Karnına bıçak sapla' gibi sözler yer aldığı görüldü. Şüphelinin evindeki aramada suç aletiyle birlikte 15 kılıç ve bıçak da ele geçirildi. Komşuları ise caninin son zamanlara evde kendiliğinden bağırdığını, çocuklara kılıç gösterip "Sizi öldüreceğim" dediğini anlattı.

Başak Cengiz'in vücudunda 10 bıçak darbesi tespit edildi.

KATİL CAN GÖKTUĞ BOZ KİM?

Özel bir üniversitenin mühendislik bölümünde okuyan Can Göktuğ Boz'un, ayrıca Açık Öğretim Fakültesi Sosyoloji Bölümü'ne kayıt yaptırdığı öğrenildi.

Can Göktuğ Boz, "Tasarlayarak canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürmekten" tutuklandı.

"KARŞI KOYAMAZ DİYE SEÇTİM"

Katil zanlısı evden çıkarken cinayeti planladığını, karşı koyamayacağını düşünerek bir kadını öldürmeye karar verdiğini söyledi. Evindeki kılıçları internet ve mağazalardan aldığını belirten caninin, "Televizyonda gördüğüm samuray filmlerinden etkilendim. O hareketleri denedim" dediği iddia edildi. Şüphelinin daha önce uyuşturucu kullandığı için 17 gün hastanede yattığı, 5 yıl da psikolojik tedavi gördüğü öğrenildi. Ayrıca annesinin avukat, babasının da bir inşaat firmasında mühendis koordinatörü olduğu ortaya çıktı.

Göktuğ B, hakimlikteki ifadesinde, olay günü sinirli ve moralinin bozuk olduğunu, bir anlık öfkeyle istemeden yaptığını, daha kolay olduğu için bir kadını öldürmeyi tercih ettiğini anlattı.

Şüpheli, Başak Cengiz'i tanımadığını, olayda kullandığı kılıcı çantasında taşıdığını, maktulü gördükten sonra arkasından yürüdüğünü ve çantasındaki kılıcı çıkartarak 4 kez sapladığını hatırladığını belirterek, sonrasında eve gittiğinde üzüntüsü ve moral bozukluğunun geçtiğini, normalde böyle bir insan olmadığını, kendisine şaşırdığını ve pişman olduğunu söyledi.

Şüphelinin annesi ve avukatı Ayşe Nejla Yomralıoğlu da müvekkilinin 14 yaşından beri psikolojik tedavi gördüğünü, verilen ilaçları düzenli olarak kullandıramadıklarını, son 2-3 senedir tedaviyi reddettiğini ve kendisiyle görüşmediğini kaydetti.

Avukat Yomralıoğlu, Göktuğ B'nin sıkıntılarının arttığını gözlemlediğini, akıl sağlığının yerinde olmadığını, bu nedenle CMK 74. maddesinin uygulanıp, şüphelinin gözlem altına alınarak tedavisinin yapılmasını talep etti.

Nöbetçi Anadolu 1. Sulh Ceza Hakimliği, şüphelinin üzerine atılı suçu ikrar etmesi ve yeterli delillerin bulunması nedeniyle Can Göktuğ B'nin tutuklanmasına hükmetti.