Baş ağrısına iyi gelen dualar! Baş ağrısı için dualar ve anlamı...

Baş ağrısı, modern toplumlarda en sık görülen rahatsızlıkların başında geliyor. Yaşam kalitesini oldukça düşüren ağrılar için manevi kurtuluş aracı olarak dualar görülüyor. Hadisi şeriflerde de dualarla baş ağrısının geçebileceği rivayet ediliyor. Baş ağrısına iyi gelen dualar ve anlamlarına haberimizden ulaşabilirsiniz.

Günlük hayatta baş ağrısı şiddetli bir şekilde seyredebiliyor. Ağrıları tetikleyen birçok neden olsa da, manevi açıdan şifa bulmak isteyenler, araştırmalarında baş ağrısı için okunacak dualar hakkında bilgi almak istiyor. Duaların okunmasıyla kişi ruhsal olarak doygunluğa ulaşıyor. Baş ağrısı için okunacak dualar neler? İşte baş ağrısı için dua ve anlamı...

BAŞ AĞRISI İÇİN OKUNACAK DUALAR NELER?

"Bismillahirrahmanirrahim, Bismillahi'l-kebiri, neuzü billahi'l-azimi min şerri ırkın ne'aarin ve min şerri harrin-nari. Sadak allah ül azim." Bu duayı okumadan önce Fatiha suresini okumanız ve sonrasında bu duayı 7 kez okuyarak herhangi bir yere uzanmanız öğütlenir.

Hz. Âişe'den (r.a.) şöyle rivayet edilmiştir: "Hz. Peygamber (s.a.s.), hasta olan akrabalarının üzerine okuyarak sağ eliyle onları sıvazlar ve şöyle derdi:

Ezhibil-be'se rabben'nasi eşfi ve enteş'şafi la şifae illa şifauke şifaen la yugadiru sekame.

Bu hastalığı gider ey insanların Rabbi! Şifâ ver, çünkü şifâ verici sensin. Senin vereceğin şifâdan başka şifâ yoktur. Öyle şifâ ver ki hiç bir hastalık bırakmasın" (Buhârî, Merdâ, 20; Müslim, Selâm, 46; Ebû Dâvud, Tıbb, 18, 19)

PEYGAMBERİMİZ BAŞ AĞRISINDA HANGİ DUALARI OKURDU?

Peygamber efendimiz geçmeyen baş ağrıları yaşayan insanların Haşr suresini okumaları gerektiğini söylemiştir.

24 ayetlik bir sure olan Haşr suresi, Kuran-ı Kerim'in 59. suresidir. Medinede inmiştir. Haşr, toplamak anlamına gelmektedir. Baş ağrısı zamanlarında okunduğunda baş ağrısına iyi gelmektedir.

HAŞR SURESİ OKUNUŞU (21-22-23-234)

21. Lev enzelnâ hâzel kur'âne alâ cebelil-leraeytehû khâşian(m)-mütesaddian(m)-min haşyetillâh. Ve tilkel emsâlü nadribuhâ linnâsi leallehum yetefekkerûn.

22. Hüvallâhüllezî lâ ilâhe illâ hû. âlimül ğaybi veş-şehâdeti hüver-Rahmân-ür-Rahîm.

23. Hüvallâhüllezî lâ ilâhe illâ hû. El Melik'ül Guddûs-üs-Selâmü'l Mü'minül Müheyminül Azîzül Cebbârül Mütekebbir.Sübhânallâhi ammâ yüşrikûn.

24. Hüvallâhül khâligul bâriül musavviru lehul esmâül hüsnâ. Yüsebbihû lehû mâ fis-semâvâti vel'ard. Ve hüvel Azîzul Hakîm.