Bala Hatun tarihte nasıl ve ne zaman öldü? Kuruluş Osman Bala Hatun öldü mü?

Çarşamba akşamlarının başarılı dizisi Kuruluş Osman'da bu akşam Bala Hatun ölümle karşı karşıya geliyor. İsmihan, Bala Hatun'un hayatını ancak Osman Bey'in Sultan Mesud'u teslim etmesi ile bağışlayacağını söylüyor. İzleyiciler ''Bala Hatun tarihte nasıl ve ne zaman öldü? Kuruluş Osman Bala Hatun öldü mü?'' sorularının yanıtını araştırıyor. İşte merak edilenler...

Bala Hatun'un tarihte ne zaman ve nasıl öldüğü, Kuruluş Osman hayranları tarafından araştırılıyor. Dizide bu hafta Bala Hatun, İsmihan'un tuzağına düşerek zindana kapatılıyor. Osman Bey, Bala Hatun'u ve Edebalı'yı kurtarmak için harekete geçiyor. Peki, Osman Bey, Bala Hatun'u kurtarabilecek mi? Kuruluş Osman Bala Hatun öldü mü? Bala Hatun tarihte nasıl ve ne zaman öldü?

KURULUŞ OSMAN BALA HATUN ÖLDÜ MÜ?

Özge Törer'in canlandırdığı Bala Hatun dizide bu hafta İsmihan tarafından alıkonuldu. İsmihan Sultan'ın oynadığı oyunla Bala Hatun zindana düştü. Osman Bey'in, Bala Hatun ve Şeyh Edebalı'yı kurtarmak için neler yapacak?

Bala Hatun'u ve Şeyh Edebalı'yı öldürmemek için tek şartı Sultan Mesud'un getirilmesidir. Osman Bey, Sultan Mesud'u teslim edecek midir?

Soruların yanıtı bu akşam ekrana gelecek bölümde netleşecek.

BALA HATUN KİMDİR?

Rabia Bala Hâtun, Osmanlı İmparatorluğu'nun kurucusu Osman Gazi'nin eşi ve Şeyh Edebali'nin kızı. Vezir Alâeddin Bey'in annesidir.

Râbi'a Bala Hâtun'un hayatı hakkında pek az bilgi bulunmaktadır. Şeyh Edebali'nin kızı ve Alâeddin Paşa'nın annesi kabul edilir. Rabia Bala Hatun, Osman Gazi ile evlenmiştir.

BALA HATUN TARİHTE NE ZAMAN VE NASIL ÖLDÜ?

Bala Hatun'un ne zaman ve nasıl öldüğü kesin olarak bilinmiyor. 1333 yılında Bursa'da öldüğü düşünülüyor. Bazı kaynaklarda bir savaşta şehit düştüğü bilgisi yer alırken 1333 yılında Biga Kalesinde hayatını kaybettiği de söylenmektedir.