Bakliyatları soğuk tüketin, çünkü!

Pandemi sürecinde kendimizi çoğu zaman mutfakta yemek yaparken bulduk.

Hazırladığımız birbirinden lezzetli yemekler ve tatlılar bize bu süreçte keyif vermiş olsalar da, zamanla tartının ibresindeki yükseliş kaçınılmaz oldu. Kilo vermek için önerilerde bulunan Acıbadem Kozyatağı Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Nur Ecem Baydı Ozman, “Kuru fasulye, nohut ve mercimek gibi kuru baklagillerde bulunan nişasta, pişirme işleminden sonra soğutulduğunda dirençli nişasta haline geliyor, yani vücudumuzda sindirimi zorlaşıyor. Dirençli nişasta hem daha uzun süre tokluk sağlıyor hem de bağırsaktaki yararlı bakterilerin sayısının artmasına yardımcı oluyor. Bu nedenle özellikle yaz aylarında piyaz ve mercimek salatası gibi soğuk tüketilen bakliyatlar hem kilo vermenize, hem de günlük protein ihtiyacınızı karşılayarak bağışıklık sisteminizi korumaya yardımcı olacaktır” dedi.