Bakanlıktan zeytin ağacı açıklaması: Kesilmeyecek, taşınacak

Enerji Bakanlığı, maden sahalarında bulunan zeytin ağaçlarının kesilmeden taşınacağını, taşınıp tutmayan her ağaç için de 5 fi dan dikileceğini açıkladı.

Enerji ihtiyacının karşılanması amacıyla Resmi Gazete'de yapılan değişikliğin ardından gündeme gelen zeytin ağaçlarıyla ilgili Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı açıklama yaptı. Bakanlık, zeytin ağaçlarının kesileceği iddialarını reddederken, zeytin ağaçlarının taşınacağını belirtti. Açıklamada şöyle denildi:

5 YENİ FİDAN DİKECEK

"Sahadaki zeytin ağaçları Tarım ve Orman Bakanlığı'nın izni ve uygun görüşüyle, faaliyet yürütülecek sahayla eşdeğer büyüklükteki yeni bir bölgeye taşınacaktır. Zeytin ağaçların kesilmesi söz konusu değildir. Ağaçların taşınacağı bölge, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından belirlenecek ve mücbir bir sebep olmadıkça taşınma işlemi olmayacaktır. Tüm masraflar ve talepler, ilgili sahada maden faaliyeti yürütecek şirket tarafından karşılanacaktır. İlgili firma, taşınan ve tutmayan her bir zeytin ağacına karşılık 5 yeni fidan dikmekle yükümlü olacaktır. Sahadaki maden faaliyetlerinin tamamlanmasının ardından, saha rehabilite edilecek ve eski haline getirilecektir."