Bakan Süleyman Soylu'dan Kılıçdaroğlu'na terör yasası tepkisi: Sana bunları kim söyletiyor?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin ‘AB forumu'nda terörle mücadele yasasında değişiklik sözü verdi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, tepki gösterdi: “PKK, FETÖ ve DHKP-C'nin yolunu açacak. Sana bunları kim söyletiyor?”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Maltepe Belediyesi'nce düzenlenen 'Yeni Dönemde AB ve Türkiye' forumunda konuştu. Terörle mücadele yasasının uluslararası hukuk normlarına göre yeniden şekillendirilmesi gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, Avrupa Birliği için bir yol haritası olması gerektiğini ileri sürdü. CHP Genel Başkanı, AB'ye de "23. Yargı ve Temel Haklar ve 24. Adalet, Özgürlük ve Güvenlik konulu fasıllara konulan blokajlar kaldırılmalı. Seçimlerden sonra, demokrasisi gelişmiş, AB normlarını uygulayan bir Türkiye göreceksiniz" diye seslendi.

TERÖRÜN YOLUNU AÇACAK

Kılıçdaroğlu'nun "terörle mücadele yasasının uluslararası normlara göre güncelleyeceğiz" açıklamasına İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan tepki geldi.

Sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulunan Soylu, "Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin terörle mücadelesinden ve terör örgütlerine 'Abluka'dan, atılan 'Pençe'lerden rahatsızmış. Avrupa Birliği'ne ve büyükelçilerine söz veriyor: Terörle mücadele yasasını değiştirecekmiş. PKK, FETÖ, DHKP-C'nin yolunu açacak. Sana bunları kim söyletiyor?" ifadelerini kullandı.