Bahreyn'de sıcak karşılama! Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Ortak ekonomi planı hazırlıyoruz

Bahreyn'de temaslarda bulunan Bakan Çavuşoğlu, “Ortak ekonomi planı üzerinde çalıştığımızı söylemiştim. Taslağımız hazır. Görüşmeler 23 Mart'ta gerçekleştirilecek” dedi.

Bahreyn'e resmi ziyaret gerçekleştiren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, başkent Manama'daki Kudaybiye Sarayı'nda Bahreyn Veliaht Prensi Selman bin Hamed bin İsa Al Halife tarafından kabul edildi. Manama'da Bahreynli mevkidaşı Abdullatif bin Raşid ez-Zeyyani ile ortak basın toplantısı düzenleyen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Son zamanda Körfez bölgesindeki yakınlaşmalardan memnuniyet duyuyoruz. İlişkilerimizde eski günlere dönmek için temaslara başladık. Bu süreci Bahreyn'in de desteklediğini gördük. Hepimizin temennisi sorun olmaması ve işbirliğinin devam etmesi. Biraz önce ortak ekonomi planı üzerinde çalıştığımız söylemiştim. Taslağımız hazır. Görüşmeler 23 Mart'ta gerçekleştirilecek" dedi.

BAE'ye yönelik füze saldırısı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Çavuşoğlu, "Maalesef dün geceki saldırı ilk saldırı değil. Daha önce de saldırılar olmuştu. Bu saldırıları şiddetle kınadık. Bunlar doğrudan sivilleri hedef alan terör saldırıları. Biz Türkiye olarak her türlü terörün karşısındayız. Saldırıya uğrayan ülkelerle dayanışma içinde olduğumuzu vurguladık. Yemen'de Suriye'deki sorunların siyasi yollarla çözüme kavuşturulması gerekiyor" diye konuştu.

AZEYBAYCAN'LA TEMAS

Öte yandan Çavuşoğlu, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede ikili ilişkiler ve bölgesel konuları ele aldı.