Bağlar model ilçe oldu! Kaos dolu günler yerini hizmete bıraktı

Yakın zamana kadar adı kaosla anılan Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde 2019 yılından bu yana büyük değişim kaydedildi. AK Partili Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu'nun hayata geçirdiği projelerle Bağlar model ilçe haline geldi.

Göreve 2019'da gelen AK Partili Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu'nun hayata geçirdiği projelerle kabuğunu kıran Diyarbakır Bağlar, değişim ve hizmetlerle model ilçe haline geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tabiriyle belediyelerin siyaset değil, hizmet yeri olduğunu aktaran Beyoğlu, "Bizim görevimiz vatandaş ile belediye başkanı arasındaki tüm engelleri kaldırmak ve gönüller kazanmaktır. Hamd olsun bunu başardık" dedi.

MİLLET BAHÇESİ BİTİYOR

Bağlar Belediyesi, son 3 yılda ilçeye 320 bin metrekare yeşil alan kazandırdı. Bölgenin en büyük millet bahçesinden ilçeye adını veren Bağ Evi'ne kadar vizyon projeleri hayata geçirdiklerini belirten Başkan Beyoğlu, "İki yılda Bağlar'ı Türkiye'de model haline getireceğiz" dedi. Belediyenin Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na tahsis ettiği 100 bin metrekarelik alanda yapımı tamamlanmak üzere olan bölgenin en büyük millet bahçesi, belediyenin kendi imkanlarıyla kazandırdığı Bağ Evi, Ahmedi Hani, Ahmedi Hasi, Celal Güzelses, Selahaddin Eyyubi, El Cezeri, Cahit Sıtkı Tarancı, Ahmet Arif gibi ilim ve bilim insanlarının isimlerinin verildiği çok amaçlı park projeleriyle beraber son üç yılda 320 bin metrekarelik yeni yeşil alan kazandırıldı. Devam eden projelerle beraber bu oranın 2022 yılında katlanarak devam etmesinin hedeflendiği ifade edildi.

KADINLARIN DERT ORTAĞI DÜRDANE BEYOĞLU

25. dönem AK Parti Diyarbakır milletvekili olan Dürdane Beyoğlu, gerçekleştirdiği sosyal faaliyetlerle Bağlar'da 7'den 77'ye her yaş grubundaki kadınların ilgi odağı haline geldi. Yeni doğum yapan kadınlardan öğrencilere kadar her kesimle kucaklaşan Beyoğlu, "Ben bu işi siyasetçi kimliğimle değil, bu şehirde doğmuş ve büyümüş biri olmanın sorumluluğuyla yapıyorum. Eskiden biz evlere gitmek için izin isterdik, şimdi kadınlar bizi davet ediyor" dedi. Telefon numarasının tüm kadınlarda olduğunu anlatan Beyoğlu, "Aramızda çok güçlü bir bağ oluştu. Artık bizi aileden biri kabul ediyorlar" diye konuştu.