Aziz Sancar'dan aşı çağrısı: Aşısızsan evine kapan, kimseye bulaştırma!

Nobel ödüllü bilim insanı Prof. Sancar, “Aşı olmamak başkasına da zarar veriyor. Hiç kimsenin başkasının hayatını tehlikeye atma hakkı yok. Aşı karşıtı olabilirsin, evine kapan ve aşı olma” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın davetiyle Prof. Dr. Aziz Sancar Eğitim Kampüsü'nün açılış törenine katılmak için Ankara'ya gelen Prof. Dr. Aziz Sancar, pandemic konasunda önemli açıklamalarda bulundu. Sancar, Başkan Recep Tayyip Erdoğan dahil Omicron varyantının hafif belirtilerle geçirilmesinin en önemli nedeninin aşı olduğunu ifade ederek, "Ben de aşılı olduğum için pek korkmuyorum artık" dedi. Kovid'e yakalanmadığını belirten Sancar, ABD'de mRNA tabanlı Moderna aşısını olduğunu söyledi.

AŞIDA AYRIM YAPMAYIN

Türkiye'de aşı konusunda vatandaşlara tercih hakkı sunulmasına ve bazı aşılara karşı yapılan eleştirilere yönelik görüşünün sorulması üzerine Sancar, şöyle devam etti: "Ben Çin aşısı istemiyorum, Türk aşısı istiyorum, şunu istiyorum bunu istiyorum... ABD'de sırası geleni çağırıyorlar. 3 aşı var; Biri Türklerin çıkardığı BioNTech, diğerleri Moderna ve Johnson&Johnson. Bana aşı yapıldı ve ben hangi aşının yapıldığını bilmiyordum. Hemşire yaptı sonra sordum, 'Moderna' dedi. Türklerin, Rusların, Almanya'daki Türk kardeşlerimizin ve Amerikalıların geliştirdiği bütün aşıların Kovid'i önleme bakımından etkisi var. Bunu kabul etmek lazım" diyen Sancar şöyle devam etti: "Aşı karşıtlarının başkasının hayatını tehlikeye atmaya hakkı yok. Geçen ziyaretimde de söylemiştim ve aleyhimde konuşanlar oldu. İstedikleri kadar konuşsunlar. Aşı karşıtı olabilirsin, evine kapan ve aşı olma; ama dışarı çıkarsan millete bulaştırırsın. Turkovac aşısı etkili ve koruyucu. Dünyaca kabul edilmesi ve neşredilmesi bekleniyor."

Prof. Dr. Sancar, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Petek Aşkar ve "manevi kızı" olarak nitelendirdiği KKTC Cumhurbaşkanlığı Sağlık Danışmanı Prof. Dr. Nedime Serakıncı ile Anıtkabir'i ve Kurtuluş Savaşı Müzesi'ni de ziyaret etti.

3. DOZ TURKOVAC OLSUNLAR

"Bana sorarsanız 3'üncü doz olarak isteyen Turkovac'ı kullansın. Aşıların DNA üzerinde etki sağlayacağı görüşü mantıksız. 'Genimizi etkiler' sözleri ise tamamen safsatadan ibaret."

'BEYİN KANSERİNİN TEDAVİSİNDE ÖNEMLİ BİR BULUŞ YAPTIK'

Kanser tedavisine ilişkin yaptığı çalışmalara değinen Sancar şöyle devam etti: "Kanser tedavisi çok uzun vadeli bir durum. Bir çıkıp 'Ben kanserin tedavisini buldum' derse inanmayın. Yavaş yavaş birçok kanser tedavi edilebiliyor. Buraya gelmeden bir hafta önce önemli bir buluş yaptık. Beyin kanserinde kullanılabilecek bir buluş. Kısa vadede bunun gerçekleşebileceğini söyleyemem. Ama tatmin edici."