Aynı kampüs aynı dehşet! ''Sırt üstü düştüm parçalayacaklar sandım''

Kocaeli Üniversitesi'nde başıboş köpekler bir haftada ikinci kez tehlike saçtı. Bacağından ısırılan öğrenci Çiğdem Dadandı, ölümden döndüğünü belirterek “Hâlâ olayın travmasını yaşıyorum” dedi.

Kocaeli Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü 1'inci sınıf öğrencisi Çiğdem Dadandı, Umuttepe Kampüsü'nde başıboş sokak köpeklerinin saldırısına uğradı. Dadanlı, köpeklerden birinin sağ bacağını ısırması sonucu yaralandı.

ANİDEN SALDIRDILAR

Hastaneye gidip kuduz aşısı yaptıran genç kız, ardından hem rektörlüğe hem de Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne şikayette bulunup başıboş köpekler konusunda tedbir alınmasını istedi. Köpeklerin kontrolsüz bir şekilde olduğunu söyleyen Çiğdem Dadandı, üniversite bünyesindeki hayvan dostları kulüplerinin köpeklerin beslenmesini ve tedavisini üstlendiklerini belirterek, "Ancak sayıları o kadar fazla ki yetemiyorlar. Birçoğu kısır değil. Çoğu zaman nedensizce saldırıyorlar" diye konuştu.

"SIRT ÜSTÜ DÜŞTÜM PARÇALAYACAKLAR SANDIM!"

Kampüste yürürken etrafını saran 4- 5 köpeğin kendisine saldırdığını belirten Çiğdem Dadandı, şöyle konuştu: "Elimde yiyecek hiçbir şey olmamasına rağmen bir anda etrafımı sardılar ve beni ısırıp yere düşürdüler. Sırt üstü düştüm, yüzüme saldıracaklar sandım, gerçekten çok korkunçtu. Ben hâlâ onun travmasını yaşıyorum."

AKŞAM, Umuttepe Kampüsü'nde köpek saldırısına uğrayan Meral adlı kız öğrencinin yaşadığı dehşeti anlarını önceki gün sayfasına taşımıştı.

YARALI BÖLGEYİ YIKAYIP KUDUZ AŞISI YAPTIRIN

Veteriner Gökhan Karadağ, tehlikeli ırk köpeklere eskisine göre sokaklarda daha çok rastlandığını belirterek şöyle uyardı: "Isırılan ya da tırmalanan kişi, yaralı bölgeyi bol su ve sabunla yıkayıp kuduz aşı merkezine gitmeli. Mağdur vatandaş, kuduz aşı kartıyla belediyeye müracaatı sonucu ısıran hayvan da müşahede altına alınıyor ve 10 gün karantinada tutuluyor.

DAHA KAÇ CAN YANACAK!

Isparta'da 6 Mart'ta köpeklerden kaçarken otomobil çarpan üniversiteli Rabia Kallı (20), yaşamını yitirmişti. Antalya'da 5 Mart'ta köpeklerden kaçarken kamyonun altında kalan Mahra Melin Pınar (9) da 23 günlük yaşam savaşını kaybetmişti.