Aykut Enişte 2'nin yıldızı Mekin Sezer'den Akşam.com.tr için galaya özel açıklamalar

İki yıla yakın süredir vizyona girmesi beklenen Aykut Enişte 2 filmi için dün akşam İstanbul'da gala yapıldı. Katılımın yoğun olduğu galada filmin oyuncularından Mekin Sezer, Aykut Enişte 2 için olası bir dijital platforma geçiş ihtimaliyle ilgili AKŞAM'dan Hüsna Köşger'e özel açıklamalarda bulundu.

Aykut Enişte 2 filminin galası dün akşam İstanbul'da yapıldı. 3 Aralık'ta vizyona girecek Aykut Enişte 2'nin oyuncularından Mekin Sezer ile en çok merak edilen filmlerin kısa süre içerisinde dijital platformlarda gösterilmesi konusunu konuştuk.

Mekin Sezer, "Aykut Enişte 2 Netflix'e gelecek mi?" sorusunun cevabını verdi. İşte Mekin Sezer'in Akşam'a özel açıklamaları...

AKŞAM TV röportajının ardından filme yönelik farklı bir geri dönüş aldınız mı? Röportaj, filmin daha çok kişiye ulaşmasında etkili oldu mu?

M.S.: Tabi ki etkili oldu. Sosyal medyadan da çok iyi geri dönüşler aldım.

Fragmandan sonra 1 ile çok kıyaslama oldu. Kadroda yer alan bir isim olarak görüş almak isterim. Oyuncu Mekin olarak ayrı bir de seyirci Mekin olarak, bu kıyaslamaların yapılmasını doğru buluyor musunuz?

Gişeci'de Aykut Enişte 2 sohbetleri... Bölüm 3: Mekin Sezer

M.S.: Tabi ki herkesin kendine göre haklı bir tarafı vardır. İlk filmin o duygusu, sıcaklığı her zaman bir tarafa ama yeni bir film olarak yeni bir hikaye, yeni kurgulanmış bir senaryo olarak bakmamız gerekiyor diye düşünüyorum. Bütün eleştirilere tabi ki saygımız sonsuz ama ikinci filmde de aynı temponun aynı sıcaklığın olduğunu söyleyebilirim.

İki yıl önce Organize İşler 2'de yaşadığımız bir durum oldu. Film vizyondayken bir anda Netflix'te de gördük. Bu durum çok eleştirildi. Aykut Enişte 2 için de çok kısa bir süre sonra dijitalde görülecek gibi bir ihtimal olacak mı? Yoksa seyirci sinemadan mı izleyecek?

M.S.: Sanıyorum bendeki bilgi zaten Netflix ile anlaşılmış bir projeydi. Vizyon tarihi ertelenince platform aslında anlaşılan tarihte girdi.

Organize İşler için bahsediyorsunuz değil mi?

M.S.: Evet Organize İşler 2 Sazan Sarmalı... Aykut Enişte için de; dijital platformlar çok takip edilen ve son dönemde popüler olan uygulamalar. Ben Mekin olarak tabi ki orada da seyirciyle buluşmasını isterim -ki zaten mutlaka girecektir.

İnsanların bir filme ulaşmaları artık bu platformlar sayesinde daha kolay. O yüzden bence önemi ve yeri çok büyük. Umarım dijital platformlarda da görürüz.

Ama bu vizyon tarihi içerisinde değil, artık tamamen vizyondan çıktıktan sonra...

M.S.: 3 Aralık'ta vizyona giriyoruz. Kim bilir kaç ay sonra dijital platformda olacak.