Avrupa yasakları kaldırıyor, Kuzey Kore alarma geçiyor

Vaka sayılarının hızla düşmeye devam ettiği Avusturya ve Fransa'da uygulanan maske kullanım şartı kaldırıldı. Kuzey Kore'de ise virüsle mücadelede ordu devrede.

Avusturya: Ülkeye girişlerde 2 yıldır uygulanan çeşitli sınırlamalar tamamen kaldırıldı. Böylelikle ülkeye seyahat edecekler herhangi bir belge ibraz etmeden giriş yapabilecek. Ülkede, toplu taşıma, sağlık merkezi ve günlük ihtiyaçların karşılandığı alışveriş yerlerinde maske zorunluluğu hâlâ uygulanıyor. Yaklaşık 10 milyonluk nüfusa sahip ülkede bugüne kadar 18 bin 303 kişi virüsten öldü, 4 milyon 212 bin 492 vaka tespit edildi.

MASKE TAKILMAYACAK

Fransa: Ülkede vaka sayıları hızla düşmeye devam ederken Sağlık Bakanı Olivier Veran, toplu taşıma araçlarında maske kullanım şartının kaldırıldığını duyurdu. Maske kullanımı hastanelerde devam edecek.

Kuzey Kore: Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, salgınla mücadele için orduyu göreve çağırdı. Kim, ordunun tıbbi biriminin, başkent Pyongyang'da ilaç tedarikinin istikrarlı bir hale getirilmesinde devreye girmesi talimatı verdi. Diğer yandan Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol, Kuzey Kore'ye salgınla mücadelesi için aşı, ilaç, tıbbi ekipman ve sağlık personeli gönderebileceklerini söyledi. Son 24 saatte 8 kişinin öldüğü ülkede toplam vefat sayısı 50'ye yükseldi.