2022 AUZEF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İstanbul Üniversitesi AUZEF açıköğretim sınav sonuçları açıklandı mı?

İstanbul Üniversitesi AUZEF sınav sonuçları heyecanla bekleniyor. Bilindiği üzere sınavların toplam başarı puanına katkısı yüzde 40 (vize), final ve bütünleme sınavları ise yüzde 60 oranında olacağı belirtilmişti. Söz konusu sınav sonuçlarını merak eden öğrenciler İstanbul Üniversitesi'nden gelecek yeni duyuruları yakından takip ediyor. Peki AUZEF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

AUZEF sınav sonuçları için gözler İstanbul Üniversitesi'ne çevrildi. Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi AUZEF ikinci dönem final sınavları 4 - 5 Haziran 2022 tarihleri arasında gerçekleşmişti. Sınava giren öğrenciler "AUZEF sınav sonuçları 2022 ne zaman açıklanacak? İstanbul Üniversitesi açıköğretim sınav sonuçları açıklandı mı?" sorularına yanıt arıyor.

AUZEF SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

AUZEF sınav sonuçları genellikle sınav tarihlerinden sonra 15 gün içerisinde açıklanmaktadır. Sınav sonuçları ilk olarak https://auzefsinav.istanbul.edu.tr/ adresinden ilan edilir, kurumun resmi internet adresine AKSİS kullanıcı adı ve şifresi ile giriş yapılır. Daha sonra notlar aksis.istanbul.edu.tr adresine "Öğrenim Bilgileri" "Sınav Sonuçları ve Notları alanına aktarılır.

AUZEF sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih hakkında bilgi verilmedi. 16 - 17 Nisan 2022 tarihlerinde gerçekleştirilen ara sınav (vize) sonuçları 27 Nisan'da açıklanmıştı. Bu bilgilere göre final sonuçlarının da en geç 19 Haziran'a kadar açıklanması bekleniyor. Ancak konuyla ilgili henüz bir resmi açıklama bulunmuyor.

AUZEF SINAV SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

AUZEF sonuçlarınızı açıklanır açıklanmaz http://auzefsinav.istanbul.edu.tr adresinden AKSİS kullanıcı adı ve şifreniz ile giriş yaparak görüntüleyebilirsiniz.

AUZEF DERS GEÇME NOTU KAÇ?

İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi öğrencilerinin bir dersten geçebilmeleri için yarıyıl/yılsonu sınavından 100 tam puan üzerinden en az 40, uzaktan öğretim programlarında ise en az 50 almaları gerekiyor. Bitirme/telafi sınavının etki oranı %60 Ara sınav sonuçlarının değerlendirmeye etki oranı ise %40'tır.

Açıköğretim programları sınavlarında dört yanlış cevap bir doğruyu götürürken, uzaktan öğretim programlarında başarı notu hesaplama farklılığı nedeniyle bu kural uygulanmamaktadır. Öğrencinin dersteki toplam soru üzerinden kaç soruya doğru cevap; kaç soruya yanlış cevap verdiği belirlenir ve sonra 20 soruluk bir test için her doğru cevap artı 5 puan; her yanlış cevap ise eksi 1,25 puan değeri ile çarpılıp toplanarak toplam ders sınav puanı elde edilir. (Öğrencinin şans başarısını (tesadüfi cevaplama) en aza indirmek için 4 yanlış 1 doğruyu götürür.)