AUZEF final sınavı giriş yerleri belli oldu mu? 2022 AUZEF sınav giriş belgesi ne zaman yayınlanacak?

İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi (AUZEF) sınav giriş yerleri ile ilgili duyuru heyecanla bekleniyor. 4 - 5 Haziran 2022 tarihleri arasında gerçekleşmesi beklenen 2022 AUZEF final sınavı için geri sayım başladı. Peki AUZEF sınav giriş yerleri belli oldu mu, ne zaman açıklanacak?

Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi (AUZEF) sınavı yaklaşıyor. İstanbul Üniversitesi'nde açıköğretim okuyan öğrenciler, 2022 AUZEF final sınavın giriş belgelerin yayınlanacağı tarihi merak ediyor. Söz konusu son günlerde araştırması hızlanan "AUZEF final sınavı giriş yerleri belli oldu mu, sınav giriş belgesi ne zaman yayınlanacak?" soruların yanıtları haberimizde.

AUZEF SINAV GİRİŞ BELGESİ NE ZAMAN YAYINLANACAK?

AUZEF sınav giriş belgeleri henüz açıklanmadı. Sınav Giriş Belgeleri sınavlardan bir hafta öncesinde yayınlanmakta ve üniversitenin web sayfası (auzef.istanbul.edu.tr) üzerinde duyurusu yapılmaktadır. Sınav kuralları detaylı olarak Sınav Giriş Belgesinde yer almaktadır.

Sınavın giriş yerleri 27 Mayıs'ta ilan edilmesi bekleniyor.

Sınav bina ve salonlarına girilirken Öğrenci Kimlik Kartına gerek bulunmamaktadır. Öğrencilerin sınav salonuna girebilmeleri için yanlarında Sınav Giriş Belgesi ve TC Kimlik Kartı bulundurmaları yeterlidir.

AUZEF SINAVLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

AUZEF sınavları üniversitenin takviminde yer alan bilgilere göre 4-5 Haziran 2022 tarihlerinde gerçekleştirilecektir. Açık ve uzaktan eğitim programlarındaki tüm sınavlar Türkiye'nin tüm illeri ve KKTC'de toplamda 96 sınav merkezinde gerçekleştirilmektedir. Sınavlar, cumartesi ve pazar günleri sabah ve öğle olmak üzere toplam 4 oturumda gerçekleştirilir. Sınav salonlarına cep telefonu ile girilmesi kesinlikle yasaktır. Ara sınava herhangi bir sebeple girmeyen öğrenciler için ayrıca mazeret sınavı yapılmayacaktır.

Açıköğretim programları sınavlarında dört yanlış cevap bir doğruyu götürürken, uzaktan öğretim programlarında başarı notu hesaplama farklılığı nedeniyle bu kural uygulanmamaktadır. Ara sınav sonuçlarının değerlendirmeye etki oranı %40, bitirme/telafi sınavının ise %60'tır.