2022 ATA-AÖF 2. dönem kayıtlı öğrenciler için vize sınavları bu hafta sonu 81 ilde 87 sınav merkezinde yapılacak. Atatürk Üniversitesi (ATA) Açıköğretim Fakültesi, (AÖF) "ara vize sınavı" için sınav giriş belgeleri geçtiğimiz hafta yayımlanmıştı. Peki ATA AÖF vize sınav sonuçları ne zaman açıklanır, puan hesaplama nasıl olacak?
Üniversiteden yapılan açıklamada, yaklaşık 300 bin öğrencisi bulunan ATA-AÖF'nin sınavları yüz yüze yapılacağı bildirildi.
Açıklamada, öğrencilerin sınav giriş belgelerini "https://obs.atauni.edu.tr" adresinden alabilecekleri belirtildi.
Ara (Vize) Sınavı 09-10 Nisan 2022 tarihlerinde gerçekleşecek. Her ders için sınav süresi 30 dakikadır.
Sınav başladıktan sonra ilk 15 dakika içerisinde gelen öğrenciler sınav salonlarına alınır, her ne sebeple olursa olsun ilk 15 dakika sonrasında gelenler kesinlikle sınava alınmayacaktır. Sınava geç başlayan (ilk 15 dakika içinde gelen) öğrencilere ek süre verilmez.
Blok uygulama dersleri hariç, diğer derslerde ders başarı notuna Ara Sınav puanının katkısı %30, Yarıyıl Sonu/Bütünleme Sınav puanının katkısı %70'tir.
Sınav sonuçlarının değerlendirilmesinde dört yanlış cevap bir doğru cevabı götürmektedir.
Sınava girerken yanınızda OBS üzerinden alacağınız Sınav Giriş Belgesi, Fotoğraflı ve Onaylı Kimlik Belgesi (T.C. kimlik kartı, Nüfus Cüzdanı, Süresi Geçerli Pasaport, Sürücü Belgesi) ile yumuşak uçlu kurşun kalem ve silgi bulundurmanız gerekmektedir.
Bu iki belgeden herhangi birini yanında bulundurmayan öğrenciler sınava alınamayacaklardır.
ATA AÖF SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?
ATA AÖF sonuçlarının ne zaman açıklanacağı henüz belli olmadı. ATA AÖF sınav sonuçlarının 15 gün içinde erişime açılması bekleniyor.
ATA AÖF SONUÇLARI NEREDEN ÖĞRENİLİR?
ATA AÖF sınav sonuçları https://obs.atauni.edu.tr/ adresi üzerinden erişime açılacak.
ATA AÖF DERS NOTU HESAPLAMA
a) Blok uygulama dersleri hariç, diğer derslerde ara sınavların yüz yüze yapılması halinde ders başarı notuna ara sınav puanının katkısı %30, yarıyıl/yılsonu/bütünleme sınav puanının katkısı %70'tir.
b) Ara sınavların çevrimiçi (online) olarak yapılması halinde ders başarı notuna ara sınav puanının katkısı %20, yarıyıl/yılsonu/bütünleme sınav puanının katkısı %80'dir.
c) Blok uygulama derslerinden uygulama sonucunda alınan puan ara sınav puanı, teorik sınav sonunda alınan puan ise yarıyıl sonu sınav puanı olarak değerlendirilir. Başarı notu hesaplamasında ara sınav puanının katkısı %60, yarıyıl sonu sınav puanının katkısı %40 olarak alınır. Blok uygulama derslerinde bütünleme sınavı yapılmaz.
ATA AÖF HARF NOTU AĞIRLIK KAT SAYISI
30-35 arası alanlara CC,
36-45 arasında alanlara CB,
45-65 arasında alanlara BB
................
75-100 arasında olanlara AA tanımlayabilir...
Bu hesaplama ve tanımlama sonunda sistemde FF olarak görülen dersler tekrar alınan ve 30'un altında puan alınan derslerdir. Aday o dersi tekrar almak zorunda kalır.
ATA AÖF'de bir dersten geçmek için, o dersin sınavlarında aldığınız başarı ortalaması ile aldığınız harf dikkate alınır.
Bu sebeple eğer 35 aldıysanız CC ile geçmeniz garanti değildir. Eğer sınav sistemi CC harfi için 55-65 arası olanları tanımlarsa o aralıkta kalan notu almanız zorunludur. Aksi durumda o dersten kalırsınız. Yani her sınavda CC'nin karşılığı mutlaka 30'un üstü olacak ve mutlaka geçilecek anlamı taşımamalı.
AA 4,00
BA 3,50
BB 3,00
CB 2,50
CC 2,00
FF 0,00
G Geçer