Asiye Nur Atalay kaç yaşında, katili kim, tutuklandı mı? Asiye Nur Atalay kimdir, olayı nedir, neden öldürüldü?

Asiye Nur Atalay cinayeti gündemde en çok konuşulan konular arasında. Esenler'de vahşice öldürülen 19 yaşındaki Asiye Nur Atalay ile ilgili sosyal medyada paylaşılan video Türkiye'nin gündemine bomba gibi düştü. Sokak ortasında başından silahla vurularak öldürülen Asiye Nur Atalay'ın kim olduğu, olayın nasıl olduğu, cinayeti işleyen katilin kim olduğu ve yakalanıp yakalanmadığı merak konusu oldu.

Asiye Nur Atalay cinayeti Türkiye'yi sarsarken yeni gelişmeler milyonlarca kişi tarafından yakından takip ediliyor. Türkiye'de her geçen gün yeni bir cinayet vakası işleniyor. Bir kadın cinayetinin daha yaşadığı İstanbul'da sokak ortasında öldürülen Asiye Nur Atalay'ın katilinin kim olduğu, tutuklanıp tutuklanmadığı araştırılıyor. Binlerce sosyal medya kullanıcısı; "Asiye Nur Atalay kimdir, olayı nedir, kaç yaşında, katili kim, tutuklandı mı?" soruların yanıtların yanıtlarını araştırmaya başladı.

Esenler'de 19 yaşındaki Asiye Atalay sokak ortasında başından silahla vurularak öldürüldü. Genç kadının saplantılı kişi tarafından vurulduğu öne sürülürken o anlar mahalle sakinleri tarafından cep telefonuyla kaydedildi.

ASİYE ATALAY KİMDİR, OLAYI NEDİR?

Asiye Atalay, Esenler'de yaşıyordu. İddiaya göre Atalay'ın saplantılı bir kişi tarafından rahatsız ediliyordu. O kişi, dün Asiye Atalay'ın yolunu kesti. İki arasında bir süre tartışma yaşandı. Silahını çeken saldırgan, kaçmaya çalışan Asiye Atalay'ı silahla başından vurdu. 19 yaşındaki genç kadın hayatını kaybetti. Asiye Atalay'ın cenazesi Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Olaydan sonra koşarak kaçan saldırgansa aranıyor. Asiye Atalay'ın sosyal medyadaki 'Belki Başka Hayatta' yazılı paylaşımı da dikkat çekti.

ASİYE'Yİ ÖLDÜREN KATİL ÜMİT KARAKOYUN KİM, TUTUKLANDI MI?

İstanbul Esenler'de 19 yaşındaki Asiye Atalay sokak ortasında başından vurularak öldürüldü. Asiye Atalay'ı sokak ortasında başından silahla vurularak öldüren katil Ümit Karakoyun yakalandı.

Saplantılı aşık olduğu iddia edilen bir kişi dün Asiye Atalay'ın yolunu kesti. İkili arasında bir süre tartışma yaşandı. Silahını çeken saldırgan, kaçmaya çalışan Asiye Atalay'ı silahla başından vurdu. 19 yaşındaki genç kadın hayatını kaybetti.

Asiye Atalay'ın cenazesi Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Otopsi işlemleri tamamlanan cenaze, yakınları tarafından Adli Tıp Kurumu'ndan teslim alındı. Atalay için ikindi vakti Esenler Cabir Bin Abdullah Camii'nde cenaze töreni düzenlenecek.

Atalay'ın sosyal medyadaki 'Belki Başka Hayatta' yazılı paylaşımı da dikkat çekti.

SALDIRGANIN KİMLİĞİ BELİRLENDİ

Atalay'ı öldüren kişinin Ümit Karakoyun olduğu belirlendi. 25 yaşındaki saldırganın 16 suç kaydının bulunduğu öğrenildi. Asiye Nur Atalay'ın yanında bulunan arkadaşı E.Y.'nin ifadesinde, "Asiye ile yolda yürüyorduk. Bu sırada Ümit Karakoyun geldi. Elinde silah vardı. Asiye ile konuşmak istedi. Onlar yolda yürümeye başladı. Bu sırada Ümit K. elindeki silahı Asiye'nin çantasına koydu. Ben ayrıldım eve gittim. Daha sonra olayı duydum. Olay esnasında orada değildim" dediği öğrenildi.

YAKALANDI

Esenler'de 19 yaşındaki Asiye Nur Atalay'ı öldürdüğü belirlenen Ümit K. yakalandı. Esenler Şehit Ali Karahan Caddesi'nde Asiye Nur Atalay'ın öldürülmesiyle ilgili aranan 25 yaşındaki Ümit K.'nin Arnavutköy'de saklandığı evde yakalandığı öğrenildi.

Olaydan sonra kaçan şüphelinin hırsızlık, yağma, uyuşturucu ticareti ve kasten yaralama suçlarından 16 kaydı olduğu öğrenildi.

19 YAŞINDAKİ ASİYE ATALAY SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI!

Esenler'de saplantılı eski sevgilisi tarafından öldürülen 19 yaşındaki Asiye Atalay son yolculuğuna uğurlanıyor. Cenaze töreninde konuşan acılı anne Rahşan Atalay, "bir kere karşıma çıkarsınlar yüzüne tüküreyim başka bir şey istemiyorum" dedi.

Saplantılı eski sevgili tarafından öldürülen 19 yaşındaki Asiye Atalay için Esenler'de bulunan Cabir Bir Abdullah Camii'nde cenaze töreni düzenlendi.

ANNENİN FERYADI YÜREK DAĞLADI

Törende ailesi gözyaşlarına boğuldu. Cenaze töreninde konuşan acılı anne Rahşan Atalay, "Bırakmadı, çok konuştum. Yalvardım. Tehdit ettim. 2 yıl yattı. Şimdi çıktı. Kızım başkasıyla evlenecek diye böyle yaptı. Kızım başkasıyla evlenecekti, çocukla tanıştırmıştı beni. Bir kere önüme çıkarsınlar yüzüne tüküreyim, başka bir şey istemiyorum. Allah kimseye göstermesin. Arkadaşlarıyla yemeğe gitmişti. En son konuştuğumuzda geliyoruz demişti. Pandemiden dolayı çıkmış, kızımın doğum gününe çıktığını öğrendim" diye konuştu.

"ORTAOKULDAN BERİ KIZIMA TAKINTILIYDI"

Asiye Nur Atalay'ın annesi Rahşan Atalay, "Onu Allah'a havale ediyorum. Kızım benim melek oldu. Asiyemin yaşadığını kimse yaşamasın. Yakalanması sadece biraz içimi rahatlattı. Ama benim kızım gitti ne fayda. Hiçbir şey fayda etmiyor. Kızımla en son dün konuştuk. Bana tost yapmıştı, beraber yedik. Sonra bayramlaşmaya gitti. Arkadaşıyla yemeğe gitti geri geleceğini söyledi. Kızımı almaya gittim, başka arkadaşına gitmişler" dedi.

Atalay, "Ben eve gelene kadar olay olmuş. 5 senedir kızıma takıntısı vardı. Ortaokuldan beri kızımın peşindeydi. Çocukla konuştum, yalvardım, şikayet ettim. 2 sene yattı sonra psikolojisi bozuk diye dışarı çıktı. Kızım başkasıyla evlenecek diye böyle yaptı. Evleneceği çocukla konuşuyordu, beni tanıştırdı. Kızım başkasıyla evlenecekti. Onu Allah'a havale ediyorum. Bir kere önüme çıkarsınlar sadece yüzüne tükürmek istiyorum. Kızım Topkapı Matbaacılar Sitesi'nde çalışıyordu. Grafikerlik yapıyordu. Arkadaşındayken beni aramıştı ama telefon çok az çekiyordu, ne dediğini duyamadım. Suçu olmasına rağmen dışarıda, kızımın doğum gününde dışarı çıktı" diye konuştu.

"HEPİMİZİN EVLADI VAR. YETER"

Aile yakını Neriman Ekşioğlu, "Artık herkes eşini, 'Seni Bergen gibi yaparım' diye tehdit ediyor. Bunları alın içeride tıkın yaşatmayın. İşkence yapın, hepimizin evladı var. Yeter" şeklinde konuştu.

Atalay'ın cenazesi ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından defnedilmek üzere Sultangazi Habibler Yeşil Yayla Mezarlığı'na götürüldü