İlk toplantı günü kesinleşti! Asgari ücrete ek zam için komisyon toplanıyor! Milyonların gözü o tarihte

Türkiye gündeminin en çok konuşulan konularından birisi olan asgari ücret toplantısı için net tarih belli oldu. Dünya genelinde yüksek seyreden enflasyon rakamları ülkemizi de etkiledi. Yüksek enflasyon sebebiyle vatandaşın ekonomik sıkıntı çekmemesi için hükümet asgari ücrete temmuz ayında yapılacak ek zam için çalışmalara başladı.

Tüm Türkiye'nin merak ettiği asgari ücret temmuz zammı için toplantı tarihi kesinleşti. Artan enflasyon rakamları nedeniyle asgari ücrete ek zam için büyük bir beklenti haline giren işçiler bekledikleri haberi nihayet aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısı ardından asgari ücretin yeniden değerlendirilmesini istediğini dile getirilmişti. Milyonların büyük bir dikkatle takip ettiği asgari ücret ek zammı için komisyon toplantı tarihi belli oldu.

Asgari ücrete yapılacak ek zam aylardan beri konuşuluyordu. Temmuz ayında yapılması beklenen ek zam ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan 27 Haziran Pazartesi günü düzenlenen Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in süratle Asgari Ücret Tespit Komisyonuyla bir araya geleceğini ve bu çalışmayı da bu hafta sonuna varmadan bitireceklerini belirterek, "Ardından da NATO görüşmelerinden döner dönmez bunu milletimle, tüm işçilerimizle, emekçilerimizle inşallah paylaşma fırsatını bulacağız." dedi.

İLK TOPLANTI GÜNÜ KESİNLEŞTİ

Asgari Ücret Tespit Komisyonu 29 Haziran Çarşamba günü saat 14.00'te toplanacak.

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Asgari ücretin ne kadar olacağı ile ilgili 3 tane tahminde bulunuluyor. İlk formülde enflasyon bandından bir zam yapılırsa asgari ücret 4253 liradan 5725 liraya yükselmiş olacak. 2. bir formül ise yıllık enflasyon tahmini yüzde 75. Bunun ½'sinin çekilmesi söz konusu olabilir. O vakitte rakam 5847 liraya ulaşmış olacak.

3. bir formül ise bu daha ziyade işverenlere yönelik bir formül. Asgari ücretin üzerinde işverene bir sigorta maliyeti var o da 879 lira. Asgari ücretin sigorta priminin işverene yansıtılmaması düşünülüyor. Rakam da bu sefer 5132 liraya yükselecek.