Artık en önemli dil kodlama

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, bir ülkenin tam bağımsızlığının bilim ve teknolojideki bağımsızlığıyla doğrudan orantılı olduğunu belirterek, “İşte bu yüzden her zaman diyoruz ki bilimin, araştırmanın, girişimciliğin peşinden koşan her bir birey başımızın tacıdır” dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, bir ülkenin tam bağımsızlığının bilim ve teknolojideki bağımsızlığıyla doğrudan orantılı olduğunu belirterek, "İşte bu yüzden her zaman diyoruz ki bilimin, araştırmanın, girişimciliğin peşinden koşan her bir birey başımızın tacıdır" dedi. 'TÜBİTAK 29. Bilim Olimpiyatları Ödül Töreni'nde konuşan Varank, "Bilgisayar, matematik, biyoloji, fizik ve kimya alanlarında yapılan sınav sonucunda 174 öğrencimiz madalya almaya hak kazandı" diye konuştu. İkinci aşamayı geçenlerin olimpiyatlarda ter dökeceğinin altını çizen Varank, şunları söyledi: "Sizlerin bilim ve teknoloji alanında elde ettiği her bir başarı, ortaya koyduğu her bir yenilik ülkemizin güçlü yarınlarında önemli roller oynuyor. Daha önce mezun olanların bir ya da iki yabancı dil bilmeleri beklenirdi. Şüphesiz bu dillerden en az biri önümüzdeki dönem için bir yazılım dili olacak. Kodlama yeteneğiyle beraber algoritma oluşturma becerileriniz sorgulanacak. On parmağınız ve klavyeniz sizin en değerli enstrümanlarınız olacak. Bu yüzden artık kodlama ve veri analizi yetkinliği ortaöğretime hatta ilköğretime kadar indi."

KIZLAR BİLGİSAYAR OLİMPİYATINDA

Bakan Varank, şöyle devam etti: "Herkesin gurur duyacağı bir müjde vermek istiyorum. Geçen yıl kız öğrencilerin bilgisayara ilgilerini artırmak amacıyla İsviçre'nin ev sahipliğinde ilk kez Avrupa Kızlar Bilgisayar Olimpiyatı düzenlendi. 16-23 Ekim 2022'de bu olimpiyatın ikincisine Antalya'da ev sahipliği yapacağız. Kızlarımızı bu olimpiyatta birinci olarak görmek istiyoruz."