Arpacık soğanı kemikleri güçlendirir

Anpacık soğanı yemeklere sadece tatlı ve mayhoş bir aroma vermiyor, aynı zamanda antioksidanlar, A ve C vitaminleri ile vücuda güç de katıyor.

2004 yılında ABD’deki Ulusal Sağlık ve Beslenme Değerlendirme Anketi’nin bir analizi yapılmış ve menopoz öncesi ve sonrası kadınların kemik yoğunluklarının soğan tüketimine bağlı özellikleri araştırılmış. Yaş, beden kitle endeksi, günlük kalsiyum ve D vitamini alımı gibi faktörler de kontrol edildikten sonra, araştırmacılar kemik yoğunluğunun soğan tüketimi oranına göre artış gösterdiğini fark etmişler. Günde bir veya daha fazla soğan tüketen bireylerin genel kemik yoğunlukları ayda bir veya daha az tüketenlere göre yüzde 5 daha fazla bulunmuş. Beslenme uzmanları “Arpacık soğan tüketiminin kemik yoğunluğu üzerinde faydalı etkilerinin olduğu görülüyor. Buna ek olarak bazı araştırmalarda soğanı en sık tüketen daha yaşlı kadınlarda kalça çatlağı riskinin hiç soğan tüketmeyenlere göre yüzde 20 azaldığı belirtiliyor” diyor.