Araştırma sonucu: İzleyiciler en çok bunlardan etkilendi! ‘Masumlar Apartmanı'ndan Safiye, ‘Kırmızı Oda'dan Sadi ve ‘Çukur'dan Yamaç...

OGM Pictures'ın ''TV Dizilerinin Toplumsal Sorunlarla Etkileşimi'' adlı raporu açıklandı. Rapora göre izleyiciler 2021 yılında psikolojik içerikli dramalara ilgi gösterdi. İşte araştırmanın sonuçları...

OGM Pictures'ın "TV Dizilerinin Toplumsal Sorunlarla Etkileşimi" raporu 2021 yılında izleyenlerin tercih ettiği dizi içeriklerini yayınladı.

İzleyiciler, Masumlar Apartmanı'ndan Safiye, Kırmızı Oda'dan Sadi ve Çukur'dan Yamaç karakterlerini sevip etkilendiklerini belirtti. Bir döneme damgasını vuran Aşk-ı Memnu dizisinin Bihter'i güncel dizi karakterleri arasında yer almaya devam ediyor.

Her 10 kişiden 8'inde psikoloji içerikli dizileri izleyenlerin çocuklarına karşı özenli bir şekilde davranmaya teşvik ediyor. Psikoloji temalı dizileri takip edenlerin yüzde 26'sı etrafındakilere sorunlarından bahsetmeye başladığını belirtiyor.

Araştırmaya göre her 10 kişiden 9'u televizyon, 7'si dizi izliyor. Dizi izleyicilerinin ağırlıklı bölümünü ev kadınları ve beyaz yakalılar oluşturuyor.

Yüzde 65'lik bir kesimin ilgisini gerçeküstü konular ve bilimkurgu çekiyor. Yüzde 63 oranında katılımcı, tercihini tarihi konulardan (Osmanlı ve Cumhuriyet dönemi) yana yapıyor. Bu yüzdelerin çoğunluğunu erkek izleyiciler oluşturuyor.

Olumsuz unsurların dizilerde yer alması dizinin daha fazla konuşulmasını sağlıyor. İzleyenler daha çok gerçek yaşanmış hayat hikayelerini seyretmeyi tercih ediyor.

Bu yıl en çok izlenen diziler ise 'Kırmızı Oda', 'Masumlar Apartmanı', 'Camdaki Kız', 'Çukur' ve 'Mucize Doktor' oldu.