MEB 2022 AÖL 3. Dönem sınavları online mi yüz yüze mi? AÖL açık lise sınavı ne zaman, ne kadar kaldı?

Açık Öğretim Lisesi'nin (AÖL) 2021-2022 eğitim öğretim yılı 3. dönem sınavları yaklaşıyor. Lise eğitimini açıköğretimden devam eden binlerce öğrenci, AÖL 3. dönem sınavlarını vererek eğitimlerini bu yıl tamamlamış olacaklar. Peki MEB 2022 AÖL sınavına ne kadar kaldı, sınav tarihi ne zaman? 3. Dönem sınavlar online mi yüz yüze mi?

AÖL 3. dönem sınav tarihleri için gözler Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) çevrildi. Açık öğretim lisesinde okuyan öğrenciler, sınav sürecine ilişkin yeni gelişmeleri yakından takip ediyor. Peki AÖL açık lise sınav tarihi ne zaman, sınava ne kadar kaldı, sınav online mi, yüz yüze mi?

AÖL SINAVLARI NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek olan 3. dönem Açık Lise sınavları temmuz ayında yapılacak. MEB 2022 yılı sınav uygulama takvimine göre temmuz ayında düzenlenecek olan AÖL sınavlarının temmuz ayının kaçında yapılacağı henüz açıklanmadı.

AÖL SINAVLARI ONLINE MI?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan sınav takvimine göre AÖL sınavları e-Sınav olarak gerçekleştirilecek. Aksi bir açıklama geldiği takdirde haberimizde yer alacaktır.

AÖL DERS GEÇME NOTU KAÇ?

Açık Öğretim Lisesinde not sistemi 100'lük sistem olarak uygulandığından bir dersten başarılı olmak için, 45 puan alınması gerekiyor.

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ (AÖL) NEDİR?

Açık Öğretim Lisesi ya da kısa adı ile açık lise veya AÖL, herhangi bir sebepten dolayı örgün öğretimine devam edemeyen kişilerin eğitimlerinin yarım kalmaması üzere okumuş oldukları lisedir. Açık öğretim lisesi 1992 yılında alınan bir karar sonucunda kurulmuştur. Lisenin temel prensibi uzaktan öğretim esasına dayanmaktadır.

Açık öğretim lisesinde okuyan öğrencilere örgün öğretim ile paralel bir eğitim sunulmaktadır. Öğrenciler eğitimlerini basılı yayın, TV ve radyo yayınları vasıtası ile alırlar. Günümüzde liseler 4 yıl olduğu için açık lise de 4 yıl, toplamda 8 dönemdir. Ancak 18 yaşından büyükler için yılda üç sınav hakkı verilmiştir. Şayet bu haktan faydalanılırsa 2.5 yılda açık lise tamamlanabilir.